Προσκυνήματα ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (Λιμάνι) ΑΣΤΡΟΣ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα για το τοπωνύμιο: "ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Λιμάνι ΑΣΤΡΟΣ".


Προσκυνήματα (5)

Μοναστήρια

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ενδύσσενας

  Η απόσταση μέχρι τη Μονή είναι 7 χλμ., αλλά η μοναδική θέα αποζημιώνει τον επισκέπτη: Φαίνεται ο Αργολικός, από το Ναύπλιο μέχρι τις Σπέτσες, ο κάμπος της Θυρέας αλλά και οι βουνοκορφές της ενδοχώρας.
  Το μοναστήρι δύσκολα φαίνεται από μακριά. Θεόρατα πλατάνια του βαστούν ίσκιο και το νερό μιας πηγής δροσίζει τον αποσταμένο. Ο ναός είναι επισκευασμένος με δίρριχτη κεραμοσκεπή και κόγχη στο ιερό. Γραπτές μαρτυρίες για τη μονή υπάρχουν από το 1792 μέχρι το 1833, οπότε και διαλύεται. Παρέμεινε όμως για τους ντόπιους ως χώρος μοναδικής αναψυχής.

Monastery of St. George Endyssenas

The small monastery which can be found 7 km from Ayios Andreas cannot easily be seen from a distance since it is situated for safety purposes in a ravine of gigantic plane trees which offer shade and cool water. The monastery cells are ruinous. The church has been repaired with a pitched tiled roof and an apse in the sanctuary. Written evidence exists from 1792 up to 1833, when it is abandoned.

This text is cited Feb 2003 from the Kynouria Hotels & Tourist Lodgments Association URL below.


Μονή Ευαγγελίστριας Αγ. Ανδρέα Κυνουρίας

Τηλέφωνο: +30 27550 31250
Στο δρόμο από τον Αγιο Ανδρέα για την Παραλία του Αγίου Ανδρέα βρίσκεται το μετόχι της μονής της Εορτακουστής. Αποτελείται από μικρή εκκλησία αφιερωμένη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και ένα ψηλό πύργο, πιθανά ενετικής κατασκευής. Και τα δύο κτίσματα φέρουν επιγραφές ανακαίνισης, 1714 και 1715 αντίστοιχα.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις