Προσκυνήματα ΜΑΚΡΗ (Κωμόπολη) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα για το τοπωνύμιο: "ΜΑΚΡΗ Κωμόπολη ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ".


Προσκυνήματα (1)

Μοναστήρια

Μονή Παναγίας Εβρου

Τηλέφωνο: +30 25510 71263
  Δυτικότερα και ανάμεσα στους πυκνούς ελαιώνες, βρίσκεται η Ιερά Μονή της Θεοτόκου, πιο γνωστή με το όνομα "Η Παναγία του 'Εβρου". Ιδρύθηκε το 1980 και λειτουργεί από το 1983. Οι μοναχές που εγκαταβιώνουν εδώ, έχουν δημιουργήσει μια δημιουργική κυψέλη πνευματικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Η μεγάλη αυλή, είναι τριγυρισμένη με τα κτίρια του ξενώνα. Στον επάνω όροφο τα κελιά, το ισόγειο, το αρχονταρίκι, τα εργαστήρια αγιογραφίας, ιερορραπτικής, κεντητικής και κηροπλαστικής.
  Στο κέντρο της αυλής, είναι το καθολικό, εκκλησία βυζαντινού ρυθμού, καταζωγράφιστη εσωτερικά με σκηνές από τη ζωή του Θεανθρώπου, έργα του ζωγράφου Ζλατάνη. Είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και πανηγυρίζει στις 23 Αυγούστου.
  Κάθε Κυριακή και γιορτή μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολουθεί η φιλοξενία και το κέρασμα που προσφέρουν οι μοναχές με φιλόξενη διάθεση και άδολα γελαστό πρόσωπο.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις