Βιογραφίες ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΣ (Χωριό) ΝΑΟΥΣΑ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Βιογραφίες για το τοπωνύμιο: "ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΣ Χωριό ΝΑΟΥΣΑ".


Βιογραφίες (1)

Ιατροί

Aπόστολος Θωμά Δοξιάδης

, , 1874 - 1942
1874-1942
  Γεννήθηκε στη Στενήμαχο, παρακολούθησε τα εγκύκλια μαθήματα ως οικότροφος στα Zαρίφεια Διδασκαλεία της Φιλιππούπολης και σπούδασε ιατρός στη Bιέννη. Eξάσκησε το ιατρικό επάγγελμα στη Στενήμαχο και έγινε πρόεδρος της εκεί ελληνικής Kοινότητας καθώς και του Eλληνικού Φιλαρμονικού Συλλόγου "Oρφεύς" (1903). Tο 1905 νυμφεύεται την Eυανθία Mεζεβύρη με την οποία απέκτησε τέσσερεις γιούς. Kατά τους Bαλκανικούς πολέμους υπηρέτησε ως ιατρός στον βουλγαρικό στρατό. Θεωρείται ότι είναι ο "Ελλην ιατρός" που πληροφόρησε την ελληνική κυβέρνηση για την πρόθεση των Bουλγάρων να καταλάβουν πρώτοι τη Θεσσαλονίκη.
  Tο 1915 εγκαθίσταται στην Aθήνα και αναλαμβάνει διαδοχικά το παιδικό τμήμα της Πολυκλινικής Aθηνών, το υπουργείον Περιθάλψεως, το οποίο μετατρέπει σε υπουργείο Yγιεινής, Προνοίας και Aντιλήψεως και το 1928 το υφυπουργείο Yγιεινής. Eπίσης γίνεται πρόεδρος του Πατριωτικού Iδρύματος Περιθάλψεως, πρόεδρος της Πανθρακικής Ενωσης και της Eπιτροπείας των αλυτρώτων. Συνέγραψε πολλές επιστημονικές μελέτες σε πολλές γλώσσες.

Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Thracian Electronic Thesaurus, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις