Βιογραφίες ΣΥΡΟΣ (Πόλη) ΚΥΚΛΑΔΕΣ - GTP + Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Βιογραφίες για το τοπωνύμιο: "ΣΥΡΟΣ Πόλη ΚΥΚΛΑΔΕΣ".


Βιογραφίες (4)

Λογοτέχνες

Ανδρέας Εμπειρίκος

Ροϊδης Εμμανουήλ

, , 1836 - 1904
Λόγιος , πεζογράφος , σατιρικός , κριτικός και μεταφραστής

Ιστορικές προσωπικότητες

Βικέλας Δημήτριος

, , 1835 - 1908
  Ο Δημήτριος Βικέλας γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1835, στην Ερμούπολη της Σύρου και ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΔΟΕ.
  Οι κανονισμοί που είχε θεσπίσει ο αναβιωτής των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων, Pierre de Coubertin, ήθελαν ο πρόεδρος της ΔΟΕ να είναι από τη χώρα, που θα αναλάμβανε τη διεξαγωγή των επόμενων αγώνων, γι' αυτό και ο Βικέλας διετέλεσε μόνο δύο χρόνια πρόεδρος της επιτροπής.
 Οταν το 1894 πήγε στο Παρίσι να εκπροσωπήσει τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, η γνώση του γύρω από τα αθλητικά δεν ήταν πολύ μεγάλη. Παρόλα αυτά κατάφερε να ανατρέψει την πρόταση της επιτροπής, οι αγώνες να γίνουν στο Παρίσι, το 1900 και η διεξαγωγή των πρώτων Ολυμπιακών έγινε στην Ελλάδα, το 1896.
  Το 1894, αμέσως μετά την οριστικοποίηση της χώρας που θα διεξαχθούν οι αγώνες, συστήνεται η πρώτη ολυμπιακή επιτροπή, με πρόεδρο τον Βικέλα και γραμματέα τον Κουμπερτέν και συντάσσεται το πρώτο δελτίο της επιτροπής, κάτι που συνεχίζεται και σήμερα. Εκεί εμφανίζεται και το τρίπτυχο Citius, Altius, Fortius (Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά).
  Παρά τα προβλήματα που δημιουργούνται, όταν σε σύσκεψη στο Ζάππειο Μέγαρο, ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Χαρίλαος Τρικούπης πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει τους αγώνες, ο Βικέλας εργάζεται σκληρά, για να πείσει τους Ελληνες και την κυβέρνηση, να υποστηρίξουν το φιλόδοξο σχέδιο.
  Οι προσπάθειες του στέφονται με επιτυχία και οι πρώτοι αγώνες γίνονται στην Αθήνα το 1896.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις