Ιστορία ΚΩΣ (Πόλη) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Ιστορία  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΩΣ Πόλη ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ" .


Ιστορία (2)

Σελίδες επίσημες

Ιστορία της Κω

ΚΩΣ (Πόλη) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ
  Η μυθολογία συνδέει το νησί με τα γεγονότα της εποχής των Γιγάντων και Τιτάνων. Κατά καιρούς το νησί πήρε διάφορες ονομασίες: Κυννίς, Μεροπίς, Καρίς και το Νησί των Μακάρων. Το Κως προήλθε από το όνομα της Κόρης του βασιλιά Τρίοπα ή κατά άλλους ιστορικούς από τον θαλάσσιο καρκίνο που έχουν στην μια όψη τους τα αρχαία νομίσματα της Κω. Πρωτοκατοικήθηκε από τους Πελασγούς - Κάρες και Λέλεγες. Ακολούθησαν Φοίνικες και Αχαιοί. Σύμφωνα με τον Ομηρο, η Κως έλαβε μέρος στον Τρωικό πόλεμο (1194 π.Χ.)
  Τον 7ο αιώνα ευημερεί και είναι πολύ ισχυρή. Μαζί με τις πόλεις Ιαλυσσό, Κάμειρο, Λίνδο, Κνίδο και Αλικαρνασσό ιδρύουν την «Δωρική Εξάπολη», ιερή και πολιτική συμμαχία. Στον Πελοποννησιακό πόλεμο (431-404 π.Χ.) οι Κώοι παραμένουν σύμμαχοι των Αθηναίων. Το 333 π.Χ. η Κως συμμάχησε με τον Μέγα Αλέξανδρο, οι στρατηγοί του οποίου έδιωξαν τους Πέρσες από το νησί. Από την εποχή του Μ. Κωνσταντίνου 330 μ.Χ. η Κως υπάγεται στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Το 1523 μ.Χ. το νησί καταλαμβάνουν οι Τούρκοι. Η τούρκικη κατοχή κράτησε 390 χρόνια και ο πληθυσμός υπέφερε τα πάνδεινα. Το 1912 η Ιταλία κατέλαβε το νησί και το φασιστικό καθεστώς καταπίεσε τον λαό και προσπάθησε να παραποιήσει τη μορφή των νησιών σε πολλά επίπεδα. Μετά την πτώση της Ιταλίας, κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου το 1943 κατέλαβαν το νησί οι Γερμανοί οι οποίοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μετά την ήττα τους, αφήνοντας τα Δωδεκάνησα στους Αγγλους.
  Η Κως όπως όλα τα Δωδεκάνησα ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη Ελλάδα στις 7 Μαρτίου 1948.
  Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο (1998) του Επαρχείου Κω.

Συμμαχίες

Dorian Hexapolis

ΚΩΣ (Αρχαία πόλη) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ
The three cities of Rhodes Lindos, Kamiros, and Ialysos together with Kos, Halikarnassos and Knidos formed the Dorian Hexapolis.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις