Πληροφορίες για τον τόπο ΑΜΑΛΙΑΔΑ (Πόλη) ΗΛΕΙΑ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΑΜΑΛΙΑΔΑ Πόλη ΗΛΕΙΑ".


Πληροφορίες για τον τόπο (1)

Κόμβοι επίσημοι

Αμαλιάδα

  Στην πόλη της Αμαλιάδας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή υπήρξε σημαντική ανοικοδόμηση την τελευταία δεκαετία και σε συνδυασμό με την αντικατάσταση των παλιών κατοικιών που είχαν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς του Βαρθολομιού (1988) και του Πύργου (1993), η πόλη διαθέτει στο μεγαλύτερο ποσοστό της νεόδμητες κατοικίες, οι περισσότερες από τις οποίες διαθέτουν κήπους και αυλές, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη βελτίωση του τρόπου ζωής. Επίσης στο δυτικό τμήμα της πόλης έχουν αναπτυχθεί παραθαλάσσιοι οικισμοί πλήρως οργανωμένοι και με αυξημένες δυνατότητες τουριστικής υποδομής. Κατά τη χρονική διάρκεια ολόκληρου του έτους λειτουργούν (στην πόλη αλλά και τον ευρύτερο δήμο) και με δεδομένη την υποδομή για την εξυπηρέτηση της τουριστική περιόδου, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις ενοικίασης δωματίων, καθώς και επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης.
  Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, ο πληθυσμός της Αμαλιάδας είναι 21.000 κάτοικοι και συνολικά σαν δήμος 32.090 κάτοικοι.
  Η πόλη της Αμαλιάδας διαθέτει πλήρες δίκτυο βιολογικού καθαρισμού, έχει αντικαταστήσει στο σύνολό του το δίκτυο ύδρευσης, ενώ παράλληλα τα δίκτυα της Δ.Ε.Η. και του Ο.Τ.Ε. επεκτείνονται σε όλη την έκταση του δήμου. Προσφέρονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο από εταιρείες που εδρεύουν στο νομό και στην πόλη, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ιδιωτική πρωτοβουλία για δορυφορική σύνδεση στο Διαδίκτυο με ιδιαίτερα αυξημένες ταχύτητες.
  Λειτουργεί νομαρχιακό νοσοκομείο, δυναμικότητας 100 κλινών, το οποίο παρέχει υπηρεσίες στο σύνολο σχεδόν των κλινικών.
  Επίσης από πλευράς διοικητικών υπηρεσιών υπάρχουν στην πόλη γραφεία των περισσότερων υπηρεσιών της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης καθώς επίσης Πρωτοδικείο, Ειρηνοδικείο και Εισαγγελία.
  Μια σειρά αναπλάσεων τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει εντυπωσιακά το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης, ενώ η προγραμματισμένη ανάπλαση του χειμάρου της "Σοχιάς" θα δημιουργήσει ένα χώρο πρασίνου και αναψυχής μήκους 2 χιλιομέτρων, ο οποίος θα διατρέχει την πόλη από τη μία έως την άλλη άκρη της.
  Η παραλία της Αμαλιάδας, με νέα αισθητική λειτουργικότητα, προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες αναψυχής στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες.
  Ήδη έχουν κατασκευασθεί και παραδοθεί ποδηλατόδρομοι ιδιαίτερης αισθητικής, συνολικού μήκους 6 χιλιομέτρων στην παραλία και επεκτείνεται η σύνδεσή τους με την πόλη. Γεωλογικά η Αμαλιάδα με την επιπεδότητά της και το καλό ρυμοτομικό της σχέδιο επιτρέπει την μετακίνηση τόσο με τα πόδια όσο και με δίκυκλα ή αυτοκίνητο, χωρίς ιδιαίτερα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/a>


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις