Πληροφορίες για τον τόπο ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ (Κωμόπολη) ΗΛΕΙΑ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ Κωμόπολη ΗΛΕΙΑ".


Πληροφορίες για τον τόπο (1)

Κόμβοι επίσημοι

Ανδρίτσαινα

  Διασχίζοντας μια περιοχή με πολλά πεύκα, ελιές, κυπαρίσσια και ιτιές και περνώντας από έναν ενδιαφέροντα αρχαιολογικό χώρο στο χωριό Πλατιάνα, φθάνουμε στην Ανδρίτσαινα, μια πόλη που είναι γνωστή στο πανελλήνιο για δυο πολύ σημαντικά στοιχεία της. Τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, το σημαντικότερο ίσως δείγμα αρχαίου ναού μετά την Ακρόπολη των Αθηνών, που διατηρείται σχεδόν ακέραιος μέχρι σήμερα, αλλά επί του παρόντος δέχεται τις απαραίτητες επισκευές των αρχαιολόγων, και τη Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, με χιλιάδες τόμους σπάνιων λογοτεχνικών έργων.
  Η Ανδρίτσαινα υπήρχε πριν από τη Φραγκοκρατία, αλλά επί Τουρκοκρατίας εξελίχθηκε σε σημαντικό κέντρο του Ελληνισμού, με τον αμιγώς ελληνικό πληθυσμό της και το σχολείο που λειτουργεί εκεί από το 1796. Σήμερα μπορεί να είναι μια όμορφη επαρχιακή κωμόπολη, που διατηρεί ωστόσο τον απόηχο του περασμένου μεγαλείου της στα όμορφα πέτρινα αρχοντικά της και τις παλιές εκκλησίες της.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/a>


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις