Πληροφορίες για τον τόπο ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (Νησί) ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Νησί ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ".


Πληροφορίες για τον τόπο (3)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Ο ´Aγιος Ευστράτιος, αλλιώς και ´Αι Στρατής, είναι ένα ηφαιστιογενές νησάκι έκτασης 49 τ. χλμ, το οποίο βρίσκεται νότια της Λήμνου. Ονομάστηκε έτσι από τον ´Aγιο Ευστράτιο, ένα μοναχό από τη Βιθυνία που ήρθε στο νησί τον 19ο αιώνα και πέθανε εκεί σε βαθιά γεράματα. Ορισμένοι επιστήμονες ταυτίζουν το νησί με την αρχαία Αλόννησο. Για πολλά χρόνια είχε χρησιμοποιηθεί σαν τόπος εξορίας.
Ο μοναδικός οικισμός του νησιού, ο ´Aγιος Ευστράτιος, μεταφέρθηκε από το ύψωμα στην παραλία μετά τους σεισμούς του 1967, όταν είχε υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.
Σήμερα προσφέρεται για ήρεμες διακοπές, κοντά στη φύση, με τις γραφικές και πεντακάθαρες αμμουδιές του. Η πιο γνωστή είναι η παραλία του χωριού. ´Αλλες παραλίες που αξίζει κανείς να επισκεφθεί είναι του Αγίου Αντωνίου, του Αγίου Δημητρίου, το Τρυγάρι, η Τρυπητή, το Φτυλιό, τα Γούρνια καθώς και πολλές άλλες, όπου μπορεί να πάει κανείς με τα πόδια, μια που στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Με βάρκα μπορεί να κάνει κανείς το γύρο του νησιού και να προσεγγίσει και τις πιο απόμερες παραλίες. Επίσης αξίζει να επισκεφθεί κανείς το πανέμορφο νησάκι Βέλια, που βρίσκεται απέναντι απ’ την παραλία Αλωνίτσι. Το πανηγύρι που γίνεται στις 15 Αυγούστου συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κόσμου, μια που συνοδεύεται από παραδοσιακό γλέντι

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λέσβου


Σελίδες εμπορικού κόμβου

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις