gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΑΤΡΑ Πόλη ΑΧΑΪΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (4)

Δημαρχεία

Δήμος Πατρέων

ΠΑΤΡΑ (Πόλη) ΑΧΑΪΑ
Τηλέφωνο: +30 2613 610200

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Πατρέων

ΠΑΤΡΑ (Πόλη) ΑΧΑΪΑ
  Η πόλη της Πάτρας αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος για διαμονή, γεμάτο με ιστορικά μέρη αλλά και προσαρμοσμένο στους σύγχρονους ρυθμούς. Βρίσκεται στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και έχει πληθυσμό 250.000 κατοίκων.
  Είναι η περιφερειακή πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδος και, ως μεγάλο λιμάνι, αποτελεί την πόρτα της Ελλάδος στην Ιταλία και τη Δυτική Ευρώπη. Η Πάτρα είναι μία πόλη με καλή ρυμοτομία και με αρκετά αξιοθέατα. Διαθέτει πανέμορφες και φημισμένες πλατείες όπως η Πλατεία Γεωργίου Α' με το Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων”, αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου, τα Ψηλά Αλώνια και η Πλατεία Τριών Συμμάχων με το περίφημο ρολόι. Η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην οποία φυλάσσεται η κάρα του Αποστόλου είναι από τις μεγαλοπρεπέστερες της Ελλάδας. Σημαντικά αξιοθέατα αποτελούν το Κάστρο, Ενετικό φρούριο που υψώνεται στη θέση της αρχαίας ακρόπολης στην κορυφή του λόφου του Παναχαϊκού όρους, το Ρωμαϊκό Ωδείο που κτίσθηκε το 2ο μ.Χ. αιώνα καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης στο οποίο φυλάσσονται σημαντικά ευρήματα της περιοχής. Η φημισμένη εταιρία παραγωγής κρασιών Achaia-Claus έχει τις εγκαταστάσεις της έξω από την πόλη. Η πόλη είναι διάσημη για το καρναβάλι της το οποίο γίνεται κάθε Φεβρουάριο. Η νεολαία της Πάτρας, μαζί με τους νέους του Πανεπιστημίου, οργανώνονται σε groups, ντύνονται με αποκριάτικα κοστούμια, χορεύουν στους δρόμους, κάνουν parties και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και στη μεγάλη παρέλαση της αποκριάς. Χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν κάθε χρονιά σε αυτό το φαντασμαγορικό πανηγύρι.
  Η Πάτρα βρίσκεται σε απόσταση μόνον 220χλμ από την Αθήνα, με την οποία τη συνδέει μία οδός ταχείας κυκλοφορίας και μια κοινή καθώς και σιδηροδρομική γραμμή. Με την οδό Αντιρρίου -Ιτέας -Θερμοπυλών συνδέεται με τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ η οδός Αντιρρίου- Μεσολογγίου - Αρτας - Ιωαννίνων τη συνδέει με τη Δυτική Στερεά και την Ήπειρο.
  Υπάρχει επίσης οδική σύνδεση με τη Νότια Πελοπόννησο με την οδό Πύργου - Καλαμάτας, ενώ υπάρχει και οδική σύνδεση με την Κεντρική Πελοπόννησο. Εξάλλου η Πάτρα μπορεί να αποτελέσει σημείο εξόρμησης για την επίσκεψη των σπουδαιότερων αρχαιολογικών μνημείων της χώρας μας, μνημείων με παγκόσμια ακτινοβολία (Αθήνα - Ολυμπία - Δελφοί - Επίδαυρος - Μυκήνες - Μιστράς).
Το κείμενο παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών.

Νομαρχίες

Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας

Τηλέφωνο: +302613 613350-1
Φαξ: +302610 273581

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ