Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης ΘΕΡΜΗΣΙΑ (Χωριό) ΕΡΜΙΟΝΗ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΘΕΡΜΗΣΙΑ Χωριό ΕΡΜΙΟΝΗ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Θερμησίας

ΘΕΡΜΗΣΙΑ (Χωριό) ΕΡΜΙΟΝΗ
Τηλέφωνο: +30 27540 41240
Σε απόσταση 10χλμ. από την Ερμιόνη βρίσκεται ένα όμορφο παραλιακό χωριό η Θερμησία. Το όνομά του το οφείλει στο ναό της Θερμασίας Δήμητρας που λατρευόταν στην περιοχή και ο οποίος ήταν χτισμένος δίπλα στη θάλασσα στο σημείο της σημερινής λιμνοθάλασσας. Κατά το μεσαίωνα περίφημες αλυκές βρίσκονταν εδώ και ολόκληρη δραστηριότητα είχε αναπτυχθεί γύρω από αυτές.
  Σήμερα είναι ένας σημαντικός βιότοπος και πέρασμα σπάνιων αποδημητικών πουλιών. Στην είσοδο του χωριού και απέναντι από τη λιμνοθάλασσα δεσπόζει επιβλητικός βράχος ύψους 350μ όπου πάνω εκεί είναι κτισμένο το Κάστρο της Θερμησίας. Από τα οικοδομήματα που σώθηκαν υποθέτουμε ότι χτίστηκε το 12ο αιώνα από τους Ενετούς. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και αξίζει να το εξερευνήσετε.
  Η Θερμησία είναι κατεξοχήν αγροτική περιοχή πνιγμένη στα περιβόλια με εσπεριδοειδή, βερύκοκα και ελιές. Συγχρόνως όμως αποτελεί πόλο έλξης τουριστών εξαιτίας των αμμουδερών παραλίων της με τα πεντακάθαρα νερά και τα γραφικά ταβερνάκια. Κατά μήκος της παραλίας της θα συναντήσετε διαδοχικά μικρότερους οικισμούς, γνωστούς για τα κηπευτικά τους και τα λουλούδια τους. Μην παραλείψετε να τους επισκεφθείτε, να γευτείτε θαλασσινούς μεζέδες στα παραθαλάσσια ταβερνάκια και να βουτήξετε στα νερά τους.
Το κείμενο παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Ερμιόνης.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις