Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ (Κωμόπολη) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ Κωμόπολη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Μεγάλης Παναγιάς

  Η Μεγάλη Παναγία -έδρα του Δήμου Παναγιάς από το 1998- είναι χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Χτύκοιλα.
  Είναι μια πανέμορφη ημιορεινή κωμόπολη, που συνδυάζει το καταπράσινο φυσικό τοπίο, τη γραφικότητα του χωριού (με τα καλαίσθητα δείγματα της Μακεδονικής - Χαλκιδικιώτικης αρχιτεκτονικής, τα πλακόστρωτα δρομάκια κλπ), αλλά ταυτόχρονα αποπνέει τον αέρα μιας σύγχρονης και ταχύτατα αναπτυσσόμενης επαρχιακής κωμόπολης.
  Η γεωγραφική της θέση, η μικρή απόσταση από τη θάλασσα (μόλις 16 χλμ) σε συνδυασμό με το δραστήριο ανθρώπινο δυναμικό και με τις δυνατότητες αξιοποίησης της περιοχής, διαμορφώνουν τους όρους ανάπτυξης της Μ. Παναγίας, εξελίσσοντάς την σε περιοχή με πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και ταυτόχρονα άριστη ποιότητα ζωής.
  Αριθμεί γύρω στους 3.000 κατοίκους (2.749 απογραφή 2001). Ένα μεγάλο μέρος μέρος των κατοίκων είναι μεταλλωρύχοι στα Μεταλλεία Στρατωνίου. Ακόμη οι κάτοικοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία, την υλοτομία, την γεωργία, το εμπόριο και άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες.
  Σε επίπεδο υποδομών, η Μ. Παναγία παρουσιάζει σήμερα μια πολύ ικανοποιητική εικόνα. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, εντασσόμενη στο γενικό Προγραμματισμό και τη μεθοδική πολιτική Ανάπτυξης του Δήμου Παναγιάς, σε όλα τα επίπεδα (Υποδομών, Ποιότητας ζωής, Κοινωνικής φροντίδας, Νεολαίας - Αθλητισμού και Πολιτισμού) έχει αναμορφωθεί φανερά, παρέχοντας λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων της και μπορεί να κρατάει τη νεολαία της, παρέχοντας αρκετές δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης αλλά και δυνατότητες καλής και ποιοτικής διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις