Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ (Χωριό) ΛΗΜΝΟΣ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ Χωριό ΛΗΜΝΟΣ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Κοντοπουλίου

Τηλέφωνο: +30 22540 41328
  Μεσόγειο κεφαλοχώρι, με πέτρινα σπίτια, χτισμένο σε μεγάλο κάμπο κοντά στις ακτές του κόλπου της Πουρνιάς ανάμεσα σε δύο μικρές γραφικές λίμνες, στην Αλυκή ή Ασπρολίμνη Βόρεια και Νότια τη Χορτολίμνη. Παρόλο που δεν είναι γνωστές είναι από τους πλουσιότερους ελληνικούς υγροβιότοπους. Να αναφέρουμε ότι φιλοξενούν ακόμη και φλαμίγγος. Το χωριό πρωτοαναφέρεται το 1739 αλλά σίγουρα υπήρχε από τα χρόνια της άλωσης το 1453. Πήρε το όνομά του από τον γαιοκτήμονα Κοντόπουλο, που είχε τα κτήματά του στην περιοχή. Στο κέντρο του χωριού και στην όμορφη πλατεία πλαισιωμένη από τα παραδοσιακά σπίτια υπάρχουν καφετέρια, ψησταριά και γραφικά καφενεδάκια.
  Στην περιφέρεια του χωριού υπήρχαν αρκετοί μικροί οικισμοί που ορισμένοι αναφέρονται από τα βυζαντινά χρόνια. Τέτοιοι ήταν, η Δημοσιά, ο ´Αγιος Αλέξανδρος κοντά στην περιοχή Χλόη, όπου αναφέρεται η ύπαρξη μοναστηριού (μονή της Χλόης) το 1320, ο ´Αγιος Νικόλαος και άλλοι. Οι πρώτοι κάτοικοι ήλθαν από την Ηφαιστία, τον Κότσινο και το ´Αγιο Υπάτιο. Σώζονται αρκετά αξιόλογα αρχοντικά που δείχνουν τον πλούτο και την ομορφιά, και την πλούσια παράδοση της λαξευμένης πέτρας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις