Αξιοθέατα ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Πόλη) ΜΕΣΣΗΝΙΑ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΛΑΜΑΤΑ Πόλη ΜΕΣΣΗΝΙΑ" .


Αξιοθέατα (5)

Θρησκευτικά μνημεία

Μονή Μαρδακίου

ΝΕΔΟΥΣΑ (Χωριό) ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Τηλέφωνο: +30 27210 23150

Κάστρα, φρούρια & οχυρώσεις

Το κάστρο της Καλαμάτας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Πόλη) ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Βρίσκεται πίσω απο το βόρειο μέρος του Ναού της Υπαπαντής του Σωτήρoς, σε θέση στην οποία εικάζεται ότι βρισκόταν η ακρόπολη των ομηρικών (1580 - 1120 π.Χ) και των κλασσικών Φαρών (ανάκτορο του Ορτιλόχου και μετά του Διοκλή). Το μεσαιωνικό κάστρο κτίσθηκε το 1205 μ.Χ από το Γοδεφρέδο Βιλλεαρδουϊνο και δέχτηκε πολλές οικοδομικές μετατροπές και συμπληρώσεις από τους μετέπειτα κυρίαρχούς του, τους Βυζαντινούς του Μυστρά, τους Τούρκους και τους Ενετούς του Μοροζίνι. Στην είσοδό του δεσπόζει το λιοντάρι του Αγίου Μάρκου, δείγμα της περιόδου των Ενετών, ενώ μέσα και γύρω από το κάστρο υπάρχουν όστρακα (θραύσματα) και λείψανα μυκηναϊκών και ρωμαϊκών χρόνων, καθώς και τάφοι της ελληνιστικής και της ρωμαϊκής εποχής. Στη βορεινή πλευρά του σώζεται μικρός βυζαντινός ναός, που πιθανολογείται ότι ήταν αφιερωμένος στην Παναγία την Καλομάτα, από την οποία κατά μια εκδοχή πήρε το όνομα της η πόλη της Καλαμάτας.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας


Κτίρια

Γαλλικό Ινστιτούτο Καλαμάτας

  Κτίριο νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, έργο Ιταλού αρχιτέκτονα. Αναπτύσσεται σε δύο κύριους ορόφους και η κάτοψη έχει σχήμα Π με εσωτερική αυλή. Εξαιρετικής τέχνης οροφογραφίες σώζονται στο εσωτερικό του κτηρίου.
  Κατασκευάσθηκε στα τέλη του περασμένου αιώνα, αρχικά για ιδιωτική κατοικία Εφέσιου. Σήμερα στεγάζει το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Πύργοι

Μύλοι & Πύργοι των Καπετανάκηδων

ΑΛΜΥΡΟ (Οικισμός) ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Μνημεία

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Πόλη) ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις