Αρχαιολογικοί χώροι ΣΚΑΛΑ (Χωριό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ - GTP + Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχαιολογικοί χώροι για το τοπωνύμιο: "ΣΚΑΛΑ Χωριό ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ".


Αρχαιολογικοί χώροι (2)

Σπήλαια

Σπήλαιο του Σάκκου

Στη σπηλιά του Σάκκου και στο ακρωτήρι Μούντα (ΝΔ της Σκάλας), τα ευρήματα δείχνουν κατοίκηση της περιοχής από τους προϊστορικούς χρόνους

Αρχαίες επαύλεις & οικίες

Ρωμαική Βίλλα

Στη Σκάλα ανακαλύφθηκε το 1956 η έπαυλη ενός εύπορου Ρωμαίου που είχε θερμά λουτρά, μεταξύ των ανασκαφέντων ευρημάτων ήταν και ένας δισκοειδής πλίνθος του 3ου αιώνα. Στο θαυμάσιο μωσαϊκό δάπεδο της βίλας διατηρούνται ψηφιδωτές παραστάσεις και δυο επιγραφές του 3ου αιώνα. Η μια επιγραφή είναι δακτυλική και απεικονίζει θυσία τριών ζωών(ταύρου, κάπρου και κριού ) που ονομάζονταν "τριττύα". Η άλλη επιγραφή είναι ελεγειακή και είναι αλληγορική παράσταση του Φθόνου ως νεανία πουυποφέρει επειδή βλέπει την ευτυχία των άλλων.
Από τις επιγραφές συμπεραίνουμε ότι τα δάπεδα ήταν το έργο του ψηφοθετούν Κρατερού με υπόδειγμα ζωγράφου που δεν κατονομάζεται .Xρονολογούνται από το 1.400 μέχρι το 1.000 π.Χ. Ο τάφος αυτός σηματοδοτεί την ύπαρξη ενός ισχυρού Μυκηναϊκού κέντρου, πιθανόν της Ομηρικής Ιθάκης.

Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Ionian.com, πύλη Κεφαλονιάς & Ιθάκης


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις