Αρχαιολογικοί χώροι ΜΕΣΣΗΝΙΑ (Νομός) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - GTP + Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχαιολογικοί χώροι για το τοπωνύμιο: "ΜΕΣΣΗΝΙΑ Νομός ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ".


Αρχαιολογικοί χώροι (1)

Αρχαίοι τάφοι

ΟΙ θολωτοί τάφοι της Μεσσηνίας

Ο θολωτός τάφος, ταφικό μνημείο της 2ης χιλιετίας π.Χ, πρωτοδημιουργήθηκε στη Μεσσηνία ως συνέχεια ενός άλλου είδους τάφου, του Τύμβου και εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα γνωρίζοντας την κορύφωσή του στις Μυκήνες, με το Θησαυρό του Ατρέα. Αποτελείται από ένα κυκλικό θάλαμο που στεγάζεται με θόλο και από το στόμιο, την είσοδο του οποίου οδηγεί διάδρομος με κτισμένα τοιχώματα. Οι περισσότεροι θολωτοί τάφοι έχουν κατασκευασθεί το 15ο π.Χ. αιώνα περίπου κοντά σε οικισμούς και βρίσκονται σε όλη τη Μεσσηνία από τον Εγκλιανό και τη Βοϊδοκοιλιά ως τον Κάμπο Αβίας, την Ανθεια (αρχαία Θουρία-Ελληνικά), τη Μάλθη και την Περιστεριά. Στο βασίλειο του Νέστορα, στη νεκρόπολη του Εγκλιανού, βρέθηκαν τρεις τάφοι στο λόφο του Εγκλιανού, δύο στην Τραγάνα, δύο στο Μυρσινοχώρι και από ένας στο Κορυφάσιο και τη Βοϊδοκοιλιά.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις