ΑΓΓΙΤΗΣ (Παραπόταμος) ΔΡΑΜΑ - Greek Travel Pages

ΑΓΓΙΤΗΣ, Παραπόταμος, ΔΡΑΜΑ

Φιλικό URL: http://www.gtp.gr/Angitis
Φωτο: © Ξενοφών Αλεξανδρίδης / Wikimedia Commons

Παρουσίαση

  Ένας επίγειος παράδεισος μπορεί να θεωρηθεί το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη, μήκους 15km, αφού η βαθιά και στενή αυτή ποτάμια κοιλάδα ανάμεσα σε σκληρά πετρώματα, προσφέρει στον επισκέπτη μια ξεχωριστή ομορφιά και μια πρωτόγνωρη εμπειρία.
  Ο Αγγίτης ποταμός ξεκινά λίγο κάτω από το σπήλαιο του Μαρά στο Ν. Δράμας αλλά το μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται μέσα στα όρια του Ν. Σερρών. Στο φαράγγι που σχηματίζει στο πέρασμα του υπάρχουν υδροχαρή δάση τα οποία καλύπτουν τα κατακόρυφα βραχώδη πρανή.
  Τα απότομα τοιχώματα της στενής κοιλάδας αποτελούν κατά μία εκδοχή τεχνητή κατασκευή των Μακεδόνων του Φιλίππου Β' σε μια προσπάθεια να αποξηράνουν τα τενάγη των Φιλίππων και Δράμας.
   Σύμφωνα με δημοσίευση του περιοδικού του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης (Φεβρουάριος του 1978), βρέθηκαν σε τρεις περιοχές βραχογραφίες που παριστάνουν καμήλες, ελάφια, ιππείς που κρατούν τα ηνία των αλόγων και ακόντια, αλλά και αφηρημένα σχέδια. Από τις παραστάσεις των ιππέων, πιθανολογείται ότι οι βραχογραφίες έγιναν τον 5ο - 6ο μ.Χ. αιώνα.
  Βασικό χαρακτηριστικό στο φαράγγι του Αγγίτη είναι τα βαθιά ρήγματα που ξεκινούν από το χωριό Συμβολή και φτάνουν μέχρι το χωριό Λευκοθέα. Η πορεία του ποταμού μέσα στη χαράδρα δεν είναι ευθεία με συνέπεια σε πολλά σημεία το νερό να αγγίζει τους βράχους, ενώ σε άλλη πλευρά να υπάρχουν αποθέσεις. Εκπληκτικής ομορφιάς είναι οι "σπηλιές" και οι καμάρες που δημιουργήθηκαν με το πέρασμα του χρόνου. Η χλωρίδα της κοιλάδας περιλαμβάνει όλων των ειδών τα άγρια είδη, ενώ επίσης πλούσια είναι και η πανίδα.
   Ο ποταμός Αγγίτης αποτελεί ιδανική περίπτωση για Rafting. Μία απόσταση 15 χλμ. διαχωρίζεται σε δύο διαδρομές α) Για προχωρημένους σε χρόνο 1: 30'' με πολλές εναλλαγές ανάμεσα σε πρανή 50 - 70 μ. και β) ήπιας μορφής χωρίς μεγάλο βαθμό δυσκολίας ιδανική για αρχαρίους και παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών. Τα καταλληλότερα σημεία για πρόσβαση είναι η περιοχή των "Γαλάζιων νερών" και ο Σταθμός της Αγγίστας.
Υπεύθυνοι κειμένων: Αριάδνη Παπαφωτίου - Γιάννης Στράτης - Μαρία Βίτσιου - Γιώργος Βογιατζής
Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Ροδολίβους
Φωτο: © Ξενοφών Αλεξανδρίδης / Wikimedia Commons

ΑΓΓΙΤΗΣ συλλογή φωτογραφιών

Βρείτε στην περιοχή ΑΓΓΙΤΗΣ

pin
0
Σχετικοί Προορισμοί
Προβολή
bed
0
Ξενοδοχεία & διανυκτέρευση
Προβολή

Πρόσθετες πληροφορίες για την περιοχή ΑΓΓΙΤΗΣ

Επιλέξετε μία ενότητα πληροφοριών από την παρακάτω λίστα ή πατήσετε εδώ για να τις δείτε όλες (8) μέλη μόνο
Σύνολο πληροφοριών της περιοχής: 8 πληροφορίες βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου Ιδανικά για rafting, Ποταμός
Γ. Μήκος 24o 00' 58.81" E
Γ. Πλάτος 41o 01' 27.36" N
Ο ποταμός πηγάζει από:
Είναι παραπόταμος του:

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις