ΠΗΛΙΟΝ (Βουνό) ΜΑΓΝΗΣΙΑ - Greek Travel Pages

ΠΗΛΙΟΝ, Βουνό, ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Φιλικό URL: http://www.gtp.gr/Pelion

ΠΗΛΙΟΝ συλλογή φωτογραφιών

Εμφανίζονται 10 από συνολικά 52 φωτογραφίες που βρέθηκαν για ΠΗΛΙΟΝ. Δείτε τις όλες.

ΠΗΛΙΟΝ Βουνό ΜΑΓΝΗΣΙΑ Εμφάνιση χάρτη

Παρουσίαση

  ΤΟ ΒΟΥΝΟ που ο θρύλος το καταγράφει σαν τη θερινή κατοικία των 12 θεών του Ολύμπου και τη μυθική χώρα των Κενταύρων, υψώνεται επιβλητικό και καταπράσινο βόρεια και ανατολικά του Βόλου. Τα 24 κεφαλοχώρια και τα μικρότερα γραφικά χωριά του με σπίτια μοναδικού αρχιτεκτονικού ρυθμού, είναι άλλοτε σκαρφαλωμένα σε πλαγιές ή απότομες κορφές και άλλοτε κρυμμένα σε καταπράσινες ρεματιές έχουν δεθεί τόσο με το τοπίο, που αντικρύζοντάς τα από μακριά, δημιουργούν την εντύπωση πως έχουν "φυτρώσει" μαζί με τα δένδρα.
  Η ανατολική δύσβατη πλευρά του Πηλίου, απ' όπου φαντάζει πανοραμικά το Αιγαίο σαν καθρέφτης, καταλήγει απότομα στη θάλασσα δημιουργώντας γραφικές βραχώδεις ακτές και πανέμορφους όρμους με αμμουδιές και παραλίες. Αντίθετα, οι γαλήνιες και ήρεμες ακτές της δυτικής πλευράς του που βλέπει στον Παγασητικό Κόλπο είναι πιο προσιτές και αποτελούν κέντρα ναυτικής δραστηριότητας.
  Η τουριστική υποδομή, η πολύ συχνή οδική σύνδεση με το Βόλο και η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά των Σποράδων και τη Χαλκιδική δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη για θαυμάσιες εκδρομές.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο των Ε.Ο.Τ. - Περιφέρειας Θεσσαλίας - Νομαρχίας Μαγνησίας - Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μαγνησίας (Ν.Ε.Τ.Π.).

Βρείτε στην περιοχή ΠΗΛΙΟΝ

pin
0
Σχετικοί Προορισμοί
Προβολή
bed
0
Ξενοδοχεία & διανυκτέρευση
Προβολή
Boat
Δρομολόγια πλοίων

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου Βιότοπος, Αρχαία ονομασία, Σημαντικές περιοχές
Ταχ. Κωδικός -
Υψόμετρο 1624 μέτρα
Γ. Μήκος 23o 02' 45" E
Γ. Πλάτος 39o 26' 18" N

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις