ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Χωριό) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Greek Travel Pages

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, Χωριό, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Φιλικό URL: http://www.gtp.gr/Olympiada

Παρουσίαση

  Η Ολυμπιάδα βρίσκεται στην Β.Α. πλευρά της Χαλκιδικής, στον κόλπο του Στρυμονικού. Απέχει 95 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη μέσω Σταυρού ( Στο 80ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Θεσ/νίκης - Καβάλας υπάρχει η διασταύρωση προς Σταυρό. Από τον Σταυρό η Ολυμπιάδα απέχει 12 χιλιόμετρα ασφάλτινης διαδρομής).
Η Ολυμπιάδα σήμερα
  Η Ολυμπιάδα είναι ένα πανέμορφο χωριό 700 κατοίκων, χτισμένο κατά μήκος μιας όμορφης παραλίας που απλώνεται στο μυχό ενός φυσικού λιμανιού και πλαισιώνεται από καταπράσινα βουνά και μαγευτικές παραλίες (Η παραλία της Ολυμπιάδας βραβεύεται τα τελευταία χρόνια συνεχώς με την «γαλάζια σημαία») υπέροχα συνδυασμένα, που προσελκύουν πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνδυάζει την ατμόσφαιρα του χωριού με την άνεση του σήμερα, διαθέτοντας πλήρη τουριστική υποδομή. Στην περιοχή υπάρχουν 3 ξενοδοχεία δυναμικότητας 120 κλινών και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια με δυναμικότητα άνω των 400 κλινών. Επίσης υπάρχουν 2 κάμπινγκ με σύνολο 500 θέσεων.
  Η Ολυμπιάδα προσφέρεται για τον επισκέπτη που θέλει να κάνει ήσυχες διακοπές, σε καθαρή θάλασσα, με ψάρεμα, περιπάτους στην γύρω κατάφυτη περιοχή και στους Αρχαιολογικούς χώρους, χωρίς όμως να υπολείπεται σε τίποτα από νυχτερινή ζωή για αυτούς που επιθυμούν να συνδυάσουν και τα δύο. Για όσους έχουν μικρά παιδιά, η Ολυμπιάδα είναι ο καταλληλότερος τόπος διακοπών διότι τα νερά της είναι αβαθή, μόλις 30-50 εκατοστά βάθος για τουλάχιστον 50 μέτρα απόσταση από την ακτή.

Βρείτε στην περιοχή ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

pin
1
Σχετικοί Προορισμοί
Προβολή
bed
5
Ξενοδοχεία & διανυκτέρευση
Προβολή
Boat
Δρομολόγια πλοίων

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου Λιμάνι, Παραλία, Παραλίες ελεγχόμενες-ΥΠΕΧΩΔΕ, Ορμος, Γαλάζια σημαία 2017, Γαλάζια σημαία 2018, Γαλάζια σημαία 2019
Ταχ. Κωδικός 57014
Ταχ. Κωδικός 57014
Τηλ. +30 23760
Υψόμετρο 10 μέτρα
Γ. Μήκος 23o 47' 03.17" E
Γ. Πλάτος 40o 35' 26.49" N

Πληθυσμιακά στοιχεία

Έτος Πληθυσμός
1991 644
1981 539
Αποστάσεις:
70 Χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά (ΝΔ) η πρωτεύουσα του νομού: ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ Κωμόπολη, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ , ΕΛΛΑΔΑ
32 Χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά (ΝΑ) η έδρα του δήμου: ΙΕΡΙΣΣΟΣ Κωμόπολη, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ , ΕΛΛΑΔΑ
20 Χιλιόμετρα Βορειοδυτικά (ΒΔ) η έδρα του δήμου: ΣΤΑΥΡΟΣ Κωμόπολη, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , ΕΛΛΑΔΑ
Ευρίσκεται στα:
Νοτιοδυτικά (ΝΔ) παράλια του: ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ Κόλπος, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις