ΜΕΤΕΩΡΑ (Τοποθεσία ιδιαίτερης ομορφιάς) ΤΡΙΚΑΛΑ - Greek Travel Pages

ΜΕΤΕΩΡΑ, Τοποθεσία ιδιαίτερης ομορφιάς, ΤΡΙΚΑΛΑ

Φωτο: © Andrei Pop / Shutterstock

Παρουσίαση

Από τα σπουδαιότερα μνημεία του κόσμου, προστατευόμενο από την UNESCO, το σημαντικότερο της Θεσσαλίας. Το πιο αξιόλογο, μετά το Αγιο Όρος, μοναστικό κέντρο στην Ελλάδα.

Στις απάτητες κορυφές των επιβλητικών βράχων ήρθαν τον 11ο αιώνα οι πρώτοι ερημίτες μοναχοί και λίγο αργότερα αποτέλεσαν τη Σκήτη της Δούπιανης. Το 14ο αιώνα ο Όσιος Αθανάσιος ο Μετεωρίτης συγκρότησε το πρώτο οργανωμένο μοναστικό κοινόβιο στο Μεγάλο Μετέωρο. Είκοσι τέσσερα μοναστήρια, πολλά κελιά, ερημητήρια και ασκηταριά άνθισαν διάσπαρτα σε όλους τους βράχους για 600 και πλέον χρόνια.

Σήμερα σώζονται ακέραια και λειτουργούν τα μοναστήρια: Μεγάλου Μετεώρου, Βαρλαάμ, Αγίας Τριάδος, Αγίου Στεφάνου, Ρουσάνου και Αγίου Νικολάου Αναπαυσά.

Καθημερινά συρρέουν αμέτρητοι επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης για περισυλλογή και προσευχή. Γνωρίζουν τη ζωή των μοναχών, θαυμάζουν το απερίγραπτο φυσικό τοπίο, την καλλιτεχνική αρχιτεκτονική και αγιογραφία, μελετούν τα ανεκτίμητα κειμήλια.

Μπροστά τους απλώνεται η Καλαμπάκα με τον ιστορικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (11ος αιώνας), το Καστράκι. Τόποι γραφικοί, με φιλόξενους κατοίκους, πλούσια πολιτιστική ζωή και σύγχρονη τουριστική υποδομή.

Κείμενο: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Το κείμενο παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Τρικάλων.
Φωτο: © Andrei Pop / Shutterstock

ΜΕΤΕΩΡΑ συλλογή φωτογραφιών

Βρείτε στην περιοχή ΜΕΤΕΩΡΑ

pin
0
Σχετικοί Προορισμοί
Προβολή
bed
0
Ξενοδοχεία & διανυκτέρευση
Προβολή
Boat
Δρομολόγια πλοίων

Πρόσθετες πληροφορίες για την περιοχή ΜΕΤΕΩΡΑ

Επιλέξετε μία ενότητα πληροφοριών από την παρακάτω λίστα ή πατήσετε εδώ για να τις δείτε όλες (14) μέλη μόνο
Σύνολο πληροφοριών της περιοχής: 14 πληροφορίες βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου UNESCO - Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, Μοναστική Πολιτεία, Ιδανικά για ορειβασία, Ιδανικά για αλεξίπτωτο πλαγιάς, Βιότοπος, Σημαντικές περιοχές
Ταχ. Κωδικός 42200
Τηλ. +30 24320
Γ. Μήκος 21o 37' 55.61" E
Γ. Πλάτος 39o 43' 04.64" N

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις