ΜΥΡΙΝΑ (Κωμόπολη) ΛΗΜΝΟΣ - Greek Travel Pages

ΜΥΡΙΝΑ, Κωμόπολη, ΛΗΜΝΟΣ

Φιλικό URL: http://www.gtp.gr/MyrinaTown

Παρουσίαση

  Στη Μύρινα υπάρχουν υπηρεσίες της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου, το επαρχείο Λήμνου, ο Δήμος Μύρινας, η Αστυνομία, το Νοσοκομείο Λήμνου επανδρωμένο με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό που θεωρείται από τα καλύτερα του Αιγαίου, υπάρχουν διάφορες Τράπεζες, όπως Εθνική, Εμπορική, ALPHA Τράπεζα, Πειραιώς, Αγροτική, η ΔΟΥ Λήμνου με την Τράπεζα Ελλάδος και προσεχώς πρόκειται να λειτουργήσει Γενική Τράπεζα.
   Όσον αφορά τα εκπαιδευτήρια της πόλης λειτουργούν ένας κρατικός και ένας ιδιωτικός παιδικός σταθμός, 4 νηπιαγωγεία, 3 δημοτικά σχολεία,1 Γυμνάσιο, 1 Ενιαίο Λύκειο, 1 Τ.Ε.Ε , 1 ΙΕΚ με αντίστοιχα γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτοροβάθμιας εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε με υπουργική απόφαση τον περασμένο Ιούνιο Πανεπιστημιακή Σχολή, τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γεωργικής Ανάπτυξης και βιοτεχνολογίας και πρόκειται να λειτουργήσει στα προσεχή χρόνια. Η Μύρινα συνδέεται ακτοπλοϊκά με Πειραιά, Λαύριο, Ραφήνα, Μυτιλήνη, Αγιο Ευστράτιο, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Καβάλα, Σαμοθράκη, Αλεξανδρούπολη. Το καλοκαίρι τα δρομολόγια πυκνώνουν ενώ το χειμώνα υπάρχει πρόβλημα λόγω αραίωσης των δρομολογίων. Όμως, οι κάτοικοι εξυπηρετούνται καθημερινά με τα αεροπλάνα για Αθήνα και κάποιες ημέρες της Εβδομάδας με Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη κι ως τη Ρόδο. Το αεροδρόμιο της Λήμνου θεωρείται από τα καλύτερα κι ασφαλέστερα της Ελλάδος.

ΜΥΡΙΝΑ συλλογή φωτογραφιών

Βρείτε στην περιοχή ΜΥΡΙΝΑ

pin
16
Σχετικοί Προορισμοί
Προβολή
bed
33
Ξενοδοχεία & διανυκτέρευση
Προβολή
Boat
Δρομολόγια πλοίων

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου Λιμάνι, Εδρα δήμου, Πρωτεύουσα επαρχίας, Εδρα έπαρχου, Πρωτεύουσα νησιού, Κάστρο, Δημοτικό Διαμέρισμα, Εδρα Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχαία ονομασία
Ταχ. Κωδικός 81400
Ταχ. Κωδικός 81400
Τηλ. +30 22540
Υψόμετρο 10 μέτρα
Γ. Μήκος 25o 03' 32.06" E
Γ. Πλάτος 39o 52' 30.1" N

Πληθυσμιακά στοιχεία

Έτος Πληθυσμός
1991 4342
1981 3744
Ευρίσκεται στον ίδιο χώρο με:
ΜΥΡΙΝΑ Αρχαία πόλη, ΛΗΜΝΟΣ , ΕΛΛΑΔΑ

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις