EN
Greek Travel Pages
Φιλικό URL: http://www.gtp.gr/Mithymna

ΜΗΘΥΜΝΑ (MYH), Κωμόπολη, ΛΕΣΒΟΣ

Είστε εδώ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΣΒΟΣ ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ συλλογή φωτογραφιών


ΜΗΘΥΜΝΑ Κωμόπολη ΛΕΣΒΟΣ

Παρουσίαση

  Η Λέσβος είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Με εμβαδό 1.630 τ.χλμ. είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας.
  Η πόλη της Μήθυμνας - ο σημερινός Μόλυβος - βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού. Η ύπαρξη φυσικού λιμανιού στο σημείο ακριβώς αυτό πρέπει οπωσδήποτε να είχε ιδιαίτερη σημασία ως προς την εκλογή της θέσης για την ίδρυσή της.
Ο ορεινός όγκος του Λεπέτυμνου (968 μ.) καλύπτει το σύνολο της βόρειας χερσονήσου της Λέσβου. Στην πλούσια βλάστηση της περιοχής κυριαρχεί η ελιά.
  Το κλίμα του Μόλυβου είναι το εύκρατο κλίμα του Αιγαίου με τους ήπιους γενιά χειμώνες. Μέση μηνιαία θερμοκρασία το χειμώνα 8° έως 12° C και το καλοκαίρι 23° έως 27° C. Το χειμώνα επικρατούν οι νότιοι άνεμοι, ενώ το καλοκαίρι κυρίως οι βόρειοι. Η ετήσια ηλιοφάνεια ξεπερνάει πολλές φορές τις 3000 ώρες.
  Έδρα της ομώνυμης επαρχίας, η Μήθυμνα, αποτελεί σήμερα διοικητικά, μαζί με το μικρό ορεινό χωριό Βαφειός και την παραθαλάσσια περιοχή της Εφταλούς το Δήμο της Μήθυμνας.
  Σημαντικός παράγοντας της τοπικής οικονομίας είναι η ελαιοκαλλιέργεια, ενώ τελευταία παρατηρείται επίσης και ανάπτυξη της προβατοτροφίας. Σημαντική επίσης πηγή εσόδων των κατοίκων είναι και η αλιεία.
  Η απασχόληση των κατοίκων είναι μικτή και αλλάζει εποχιακά έτσι παράλληλα με τις γεωργικές και άλλες απασχολήσεις οι περισσότεροι από τους Μολυβιάτες ασχολούνται, κατά τους καλοκαιρινούς ιδιαίτερα μήνες με τον τουρισμό, ο οποίος σημείωσε μέσα στην τελευταία εικοσαετία αλματώδη ανάπτυξη. Στο Μόλυβο ο παραδοσιακός χαρακτήρας του οικισμού, η οργανωμένη κοινωνική ζωή, η αυθόρμητη φιλοξενία των κατοίκων ασκούν ιδιαίτερη έλξη στον οποιοδήποτε επισκέπτη, έτσι που να αποτελεί σήμερα η πόλη ένα από τα σημαντικότερα θέρετρα της Ελλάδας.
  Σε απόσταση 4χλμ. βορειοανατολικά από το Μόλυβο βρίσκεται η Εφταλού, με τις όμορφες ακρογιαλιές και την απέραντη θέα προς τη Μ. Ασία. Εκεί είναι και η οικία του Ηλία Βενέζη όπως επίσης και ο τάφος του Αργύρη Εφταλιώτη. Στην Εφταλού υπάρχει χλωριούχος ραδιενεργός πηγή με δυνατότητες για ανάπτυξη και θεραπευτικού επίσης τουρισμού.
  Με αφετηρία το Μόλυβο μπορεί κανείς να επισκεφθεί και άλλα κοντινά μέρη του νησιού όπως την Πέτρα με την περίφημη εκκλησία της Παναγίας, την ´Αναξο με την ωραία αμμουδιά, την Αγία Παρασκευή, τη Συκαμινιά, όπου αφθονεί το φρέσκο ψάρι ή ακόμα και να πραγματοποιήσει το γύρο της Λέσβου με ημερήσιες εκδρομές.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο (1999) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου - Δήμου Μήθυμνας.

Βρείτε στην περιοχή ΜΗΘΥΜΝΑ

pin
8
Σχετικοί Προορισμοί
Προβολή
bed
58
Ξενοδοχεία & διανυκτέρευση
Προβολή
Boat
Δρομολόγια πλοίων

Πρόσθετες πληροφορίες για την περιοχή ΜΗΘΥΜΝΑ

Επιλέξετε μία ενότητα πληροφοριών από την παρακάτω λίστα ή πατήσετε εδώ για να τις δείτε όλες (20) μέλη μόνο


Σύνολο πληροφοριών της περιοχής: 74 πληροφορίες βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή

Πληθυσμιακά στοιχεία

Έτος Πληθυσμός
1991 1333
1981 1427

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου Λιμάνι, Παραλία, Φυσικό λιμάνι, Παραλίες ελεγχόμενες-ΥΠΕΧΩΔΕ, Οικισμός παραδοσιακός-χαρακτηρισμένος, Εδρα δήμου, Πρωτεύουσα επαρχίας, Ενάλιος αρχαιολογικός χώρος, Νεότερα μνημεία, Ορμος, Δημοτικό Διαμέρισμα, Εδρα Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχαιολογικός χώρος, Γαλάζια σημαία 2002, Γαλάζια σημαία 2012, Γαλάζια σημαία 2010, Γαλάζια σημαία 2011, Γαλάζια σημαία 2008, Γαλάζια σημαία 2009, Γαλάζια σημαία 2014, Γαλάζια σημαία 2015, Γαλάζια σημαία 2016, Γαλάζια σημαία 2017, Γαλάζια σημαία 2018, Γαλάζια σημαία 2019, Βυζα...
Αλλες ονομασίες ΜΟΛΥΒΟΣ (Γνωστή)
Ταχ. Κωδικός 81108
Τηλ. +30 22530
Υψόμετρο 51 μέτρα
Γ. Μήκος 26o 10' 32.91" E
Γ. Πλάτος 39o 22' 04.49" N

Ευρίσκεται στον ίδιο χώρο με:
ΜΗΘΥΜΝΑ, Αρχαία πόλη, ΛΕΣΒΟΣ , ΕΛΛΑΔΑ

Αποστάσεις:
61,9 Χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά (ΝΑ) η πρωτεύουσα του νησιού: ΜΥΤΙΛΗΝΗ, Πόλη, ΛΕΣΒΟΣ , ΕΛΛΑΔΑ

Αναχωρησεις πλοιων
Από

Copyright 1999-2019 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.