Λιμάνια
gtp logo

Λιμάνια

ΜΑΡΑΘΙΑΣ (MDO) , Λιμάνι , ΦΩΚΙΔΑ , ΕΛΛΑΔΑ

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου Παραλία, Παραλίες ελεγχόμενες-ΥΠΕΧΩΔΕ, Χωριό, Ακρωτήρι
Ταχ. Κωδικός 33056
Τηλ. +30 26340
Υψόμετρο 10 μέτρα
Γ. Μήκος 22o 0' 41" E
Γ. Πλάτος 38o 23' 24" N

Χρήσιμες πληροφορίες (1)

Υπεύθυνη λιμενική αρχή

Λιμενικός Σταθμός Ναυπάκτου

Τηλέφωνο: +30 26340 27909
Φαξ: +30 26340 28846

Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Μαραθιά

Τηλέφωνο: +30 26340 91444
  O Μαραθιάς είναι ένα πανέμορφο χωριό στα παράλια του Κορινθιακού Κόλπου με 510 κατοίκους. Η έκτασή του ανέρχεται σε 2.800 στρέμματα και απέχει 12 χλμ από το Ευπάλιο.
  Η πεδιάδα, του μικρή σε έκταση, είναι σκεπασμένη από κάθε είδους οπωροφόρα δέντρα. Οι πορτοκαλιές, οι λεμονιές και οι λαδοελιές καλύπτουν τον κάμπο γύρω από τα σπίτια. Το τοπίο συμπληρώνεται από τα κοντινά βουνά και τη θάλασσα. Η ακρογιαλιά του από την "Φωκιότρυπα" μέχρι το πανέμορφο Σκάλωμα προσφέρεται για ξεκούραση κάτω από τις πυκνόφυλλες μουριές και τα πλατάνια που χαρίζουν παχύ ίσκιο και δροσιά.
  Οι κάτοικοί του, φιλόξενοι και εργατικοί, εκτός από τα κτήματά τους συμπληρώνουν το εισόδημά τους από την εξυπηρέτηση των παραθεριστών, ντόπιων και ξένων. Το νερό της ύδρευσης, άφθονο και υγιεινό, έρχεται από πηγή βουνίσια. Το μικρό αλιευτικό καταφύγιο είναι ασφαλές, πραγματικό αραξοβόλι, για κάθε είδους μικρού μεγέθους σκάφη. Δικαιωματικά έχει τιμηθεί με τον χρυσό αστερία για την ωραία του παραλία και την πεντακάθαρη θάλασσα. Κάθετοι δρόμοι προς την ακτή, στενά σοκάκια, οδηγούν στην παραλία. Σε όλο το μήκος της παραλίας λειτουργούν κάθε είδους ψυχαγωγικά κέντρα. Οργανωμένες μικρές και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες προσφέρονται για ευχάριστες διακοπές. Ταβέρνες με καλή ελληνική κουζίνα και φρέσκα ψάρια, ουζερί και καφετερίες που σερβίρουν δίπλα στο κύμα. Μπαράκια προσφέρουν καλή μουσική για αξέχαστες βραδιές.
  Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον περίπατό του μέχρι τον λόφο της Αγίας Ελεούσας, μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή παράλληλη με την κοίτη του χειμάρρου, ή να κάνει εκδρομές στα γύρω ορεινά χωριά. Ο ιερός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πανηγυρίζει στις 23 Αυγούστου. Το εκκλησάκι είναι δίπλα στην θάλασσα και περιτριγυρίζεται από αιωνόβια πλατάνια και ευκαλύπτους. Στο κέντρο του χωριού υπάρχει ο ιερός ναός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, που γιορτάζει στις 7 Ιανουαρίου.

Επιλεγμένες επιχειρήσεις τουρισμού (1)

Γραφεία ταξιδίων

Danae Travel Bureau

Τηλέφωνο: +30 210 3247512


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online
ΕΣΠΑ

Διαφημίσεις