gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κέντρα πολιτισμού & τέχνης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΑΜΟΣ Νομός ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ" .


Κέντρα πολιτισμού & τέχνης (1)

Πολιτιστικά κέντρα & ιδρύματα

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθοκάμπου

ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΣ (Κωμόπολη) ΣΑΜΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22730 31567, 37675, 37500
Φυσιογνωμία: Ο σύλλογος αυτός ιδρύθηκε το 1978 και από τότε επιτελεί το δύσκολο έργο της διαφύλαξης της Πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής του Δήμου Μαραθοκάμπου. Είναι ο πιο δραστήριος σύλλογος της περιοχής και διοργανώνει κάθε χρόνο λαϊκές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθοκάμπου.
Κτιριακή Υποδομή: Από το 1986 ο Σύλλογος στεγάζεται στην αίθουσα του κεντρικού παλιού κινηματογράφου του χωριού η οποία είναι και η μόνη αίθουσα σ' όλο το Δήμο για πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Τμήματα: Αυτή τη στιγμή λειτουργούν στο σύλλογο τμήμα χορού, τμήμα θεάτρου σκιών, μουσικό εργαστήρι, μικτή χορωδία, η οποία συνεργάζεται με τη χορωδία άλλου συλλόγου.
Εκδηλώσεις: Από την αρχή του έτους έχουμε και έναρξη των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Οι κύριες εκδηλώσεις είναι : Παραστάσεις Καραγκιόζη σε τακτά διαστήματα και σ ε περιόδους διακοπών , Έθιμο αποκριάς «Παρέλαση Φρατζολιών», τοπικό έθιμο με σάτιρα και παραδοσιακό γλέντι, Εορτασμός Καθαρής Δευτέρας σε παραλιακό οικισμό. Μια εκδήλωση που γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθοκάμπου και έχει μεγάλη απήχηση. Το έθιμο του Αϊ Γιάννη του Κλήδωνα αναβιώνει κάθε καλοκαίρι με παραδοσιακούς χορούς, μουσική και γλέντι έως το πρωί. Νησιώτικες Βραδιές όλο το καλοκαίρι και κάθε δύο χρόνια σε συνεργασία με τον Δήμο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Όρμου διοργανώνονται οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας. Επίσης διοργανώνονται Μουσικές βραδιές με θέμα το Ρεμπέτικο, το Μικρασιάτικο και το Νησιώτικο τραγούδι, όπως επίσης και διάφορες διαλέξεις με θέματα κοινωνικά, ιστορικά, παρουσιάσεις βιβλίων κ.τ.λ Το Τμήμα της Χορωδίας συνεργαζόμενο με το Τμήμα της Χορωδίας του Ιωνικού Συλλόγου Καρλοβάσου Σάμου συμμετέχει σε εκδηλώσεις Εορταστικές, Επετείων κ.α.
Στόχοι: Επόμενοι στόχοι του συλλόγου είναι: α) η επαναλειτουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης αφού υπάρχει ήδη η κινηματογραφική μηχανή και η δημιουργία ενός Λαογραφικού Μουσείου.
Προβλήματα: Το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη πόρων, για να μπορούν όλα αυτά να συνεχίσουν στο χρόνο παράγοντας σταθερά πολιτιστικό έργο.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ