gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΦΑΡΟΣ Χωριό ΑΥΛΙΔΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Φάρου

ΦΑΡΟΣ (Χωριό) ΑΥΛΙΔΑ
Τηλέφωνο: +30 22210 31601, 33334
  Ο Φάρος είναι ένα γραφικό πανέμορφο χωριό (πρώην Γεραλίον), που ανήκει στο Δήμο Αυλίδος. Στην τελευταία απογραφή του 1991 παρουσίασε 1.132 κατοίκους, που σήμερα όμως είναι περισσότεροι. Αποτελείται από δραστήρια και πανέξυπνα άτομα, πολλά από τα οποία είναι επιστήμονες και ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί. Η ασχολία των περισσότερων κατοίκων είναι κυρίως η αμπελουργία και η καλλιέργεια της ελιάς και υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται και με τον επιχειρηματικό τομέα. Οι κάτοικοι κάνουν ευρεία χρήση των παρωνυμίων (παρατσούκλια) με τα οποία διασκεδάζουν αλλά και συνεννοούνται θαυμάσια μεταξύ τους.
  Ο Φάρος αποτελεί τουριστικό θέρετρο της περιοχής και προσφέρεται για αναψυχή και ξεκούραση. Οι επισκέπτες μπορούν ν' απολαύσουν την όμορφη παραλία, που έχει αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να διανυκτερεύσουν στα ενοικιαζόμενα δωμάτια ολίγων κλινών που υπάρχουν, ν' απολαύσουν τις όμορφες λιχουδιές που προσφέρουν οι πολλές ταβέρνες και τα ουζερί, να διασκεδάσουν στα τοπικά πανηγύρια, να επισκεφθούν τα γραφικά ξωκκλήσια και να γνωρίσουν τους φιλόξενους κατοίκους.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ