gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΑΤΜΟΣ Λιμάνι ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

ΜΕΛΟΪ (Παραλία) ΠΑΤΜΟΣ

Η παραλία του Μελογιού απέχει 2 μόνο χιλιόμετρα-15 λεπτά περπάτημα- από το λιμάνι της Σκάλας, έτσι είναι πολύ δημοφιλής σε όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο. Είναι μια αμμώδης παραλία με αλμυρίκια για σκιά.
Υπάρχει επίσης μία παραδοσιακή ταβέρνα καθώς και ένα μουράγιο για μικρά σκάφη.
Το κάμπινγκ του νησιού απέχει 20 μέτρα από την παραλία και διαθέτει εστιατόριο και μικρή αγορά.


ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ (Παραλία) ΠΑΤΜΟΣ

Η Ψιλή Άμμος είναι μια αμμώδη παραλία που απέχει 20 με 30 λεπτά περπάτημα ή 40 με 60 λεπτά με καΐκι από τη Σκάλα. Έχει πολύ κόσμο τις Κυριακές του Αυγούστου, που οι ντόπιοι κάνουν εκδρομές και οι τουρίστες είναι περισσότεροι λόγω εποχής.
Όταν φυσάει, κύματα μισού μέχρι ενάμιση μέτρου σε προκαλούν να παίξεις μαζί τους. Όταν έχει άπνοια οι μύγες μπορεί να γίνουν ενοχλητικές, αλλά υπάρχουν τρόποι προφύλαξης.
Η παραλία είναι χωρισμένη στα δύο (ανεπίσημα). Μακριά από την ταβέρνα είναι το μέρος των γυμνιστών - παρόλο που ο γυμνισμός απαγορεύεται στο ιερό νησί, σε κάποιες παραλίες είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Στη μεριά της ταβέρνας (στην είσοδο της παραλίας) δεν υπάρχουν γυμνιστές. Οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας φροντίζουν όλη την παραλία και προσφέρουν φαγητό από φρέσκα υλικά.
Η πιο φρέσκια πρόταση είναι το κατσίκι. Για όσους σκοπεύουν να μείνουν για βραδινό, θα πρέπει να ειδοποιήσουν την ταβέρνα ώστε να ετοιμάσει αρκετή ποσότητα.
Περαστικοί κατασκηνωτές στήνουν σκηνές κάτω από αλμυρίκια και προφυλάσσονται από τον αέρα από 6 πέτρινους τείχους που είναι χτισμένοι εκεί. Κάποιοι φίλοι του νησιού μένουν αποκλειστικά στη Ψιλή Άμμο σε κάθε τους επίσκεψη. Αυτό δυσκολεύει αυτούς που θα θέλανε να βρουν θέση για κατασκήνωση.


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ