gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 11 τίτλοι με αναζήτηση: Πολιτιστικά γεγονότα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Περιφέρεια ΕΛΛΑΔΑ" .


Πολιτιστικά γεγονότα (11)

Πολιτιστικές εκδηλώσεις-εορτές

Πολιτιστικό 3ήμερο

ΑΝΑΡΡΑΧΗ (Κωμόπολη) ΚΟΖΑΝΗ
16/7 - 19/7
Διοργανώνεται από την Κοινότητα Νέων Αναρράχης.

Υψηλάντεια

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ (Δήμος) ΚΟΖΑΝΗ
1/8 - 10/8
Δεκαήμερο πολιτιστικών αθλητικών εκδηλώσεων, Υψηλάντεια ( 1-10 Αυγούστου ).

River party

ΝΕΣΤΟΡΙΟ (Κωμόπολη) ΚΑΣΤΟΡΙΑ
  Κάθε χρόνο, μέσα στο πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, διοργανώνεται το River Party του Νεστορίου.
  Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, δίπλα στις όχθες του Αλιάκμονα (30 χλμ. από την Καστοριά), στους πρόποδες του Γράμμου, η κοινότητα Νεστορίου φιλοξενεί μια μοναδική πολιτιστική εκδήλωση διεθνούς εμβέλειας.
  Τα βράδια του τριημέρου γίνονται συναυλίες γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας ο χώρος προσφέρεται για happenings, πικ-νικ, βόλτα και μπάνιο στο ποτάμι.
  Εκτός από τις οργανωμένες εξέδρες για τις εκδηλώσεις, τους χώρους αναψυχής και το εστιατόριο, παρέχεται και οργανωμένος χώρος camping.

Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Καστοριάς


Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

ΑΡΔΑΣΣΑ (Κωμόπολη) ΚΟΖΑΝΗ
Πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

ΒΕΛΒΕΝΤΟΣ (Κωμόπολη) ΚΟΖΑΝΗ
Το Πνευματικό Κέντρο και ο Μορφωτικός Ομιλος Βελβεντού σηκώνουν το βάρος μιας διαρκούς πολιτιστικής ανάπτυξης στην περιοχή. Μουσική μπάντα, θεατρικά και χορευτικά τμήματα, κινηματογραφική λέσχη και τμήματα φωτογραφίας και ζωγραφικής, έκδοση μηνιαίας εφημερίδας και βιβλίων καθώς και κύκλοι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων αποτελούν μερικές από τις δράσεις αυτών των φορέων που στελεχώνονται κυρίως από νεολαία. Επίσης διοργανώνουν συνεχείς πολιτιστικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο με κορύφωση τον "Πολιτιστικό Αύγουστο". Τις Απόκριες διοργανώνονται από το Δήμο φανοί στις γειτονιές μ' ένα πραγματικό ξεφάντωμα καρναβαλιών. Αξιόλογες είναι και οι γιορτές στα εξωκλήσια (Αγιος Αθανάσιος, Αγιος Δημήτριος Γρατσάνης κ.α.). Στο Βελβεντό ο επισκέπτης μπορεί να βρει ταβέρνες με νόστιμα φαγητά, ντόπιο κρασί και ρακί, καθώς και άλλα κέντρα διασκέδασης που δίνουν χρώμα στη νυκτερινή ζωή με έντονη παρουσία νεολαίας. Γραφικές ταβέρνες λειτουργούν τους καλοκαιρινούς μήνες και στους διάσπαρτους οικισμούς των Πιεριων.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Νομαρχίας Κοζάνης


Παραδοσιακός Δείπνος

ΚΑΛΛΟΝΗ (Χωριό) ΓΡΕΒΕΝΑ
Στην πολιτιστική ζωή του χωριού συμβάλλουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γυναικών, ο οποίος καθιέρωσε με μεγάλη επιτυχία τον παραδοσιακό δείπνο. Επίσης με τη φροντίδα των γυναικών της Καλλονής στήθηκε και λειτουργεί στο χώρο του Δημ.Σχολείο Λαογραφικό Μουσείο.

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ (Δήμος) ΚΟΖΑΝΗ
Την περίοδο του καλοκαιριού, οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος, με συναυλίες συγκροτημάτων και τραγουδιστών, εκδηλώσεις με τη συμμετοχή παραδοσιακών συγκροτημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θεατρικές παραστάσεις, καθώς και εκθέσεις, βιβλίων, ζωγραφικής και φωτογραφίας. Την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων ανοίγει ο Σύλλογος Θρακική Εστία τον μήνα Ιούνιο με τριήμερες εκδηλώσεις, για το έθιμο του Κλύδωνα. Ο κύκλος των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων κλείνει με τα ‘Περδίκκεια’ και τους Κωπηλατικούς και Ιστιοπλοϊκούς αγώνες, που πραγματοποιούνται στη μικρή τεχνητή λίμνη στο Φράγμα του Περδίκκα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Νομαρχίας Κοζάνης


ΤΣΟΤΙΛΙ (Δήμος) ΚΟΖΑΝΗ
Κάθε χρόνο τον Αύγουστο ο Δήμος διοργανώνει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ ιδιαίτερο χρώμα δίνουν το ίδιο διάστημα τα παραδοσιακά πανηγύρια στα χωριά της περιοχής.

Φεστιβάλ

Πρέσπεια

ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ (Νησάκι) ΠΡΕΣΠΕΣ
Κάθε τέλη του Αυγούστου διοργανώνονται στο νησί του Αγίου Αχιλλείου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πρέσπεια», με την συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών από τον χώρο της μουσικής, του τραγουδιού, του θεάτρου και του χορού. Η επίσκεψη στην Πρέσπα θα πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει φασολάδα, φασόλια γίγαντες στο φούρνο, κόκκινες ψητές πιπεριές και λιαστά, παστά τσιρόνια με τοπικό κρασί και τσίπουρο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Πρεσπών


Διαβαλκανικό Χορωδιακό Φεστιβάλ 'Aργους Ορεστικού

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Πόλη) ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Συνδιοργανώνεται από την Αμιγή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης Ορεστίδος και τον Μορφωτικό Σύλλογο η Ορεστίς τον Οκτώβριο ως διήμερο και συμμετέχει μεγάλος αριθμός (περίπου 15) χορωδιών από βαλκανικές χώρες και την Ελλάδα. Τόπος διοργάνωσης είναι το Κλειστό Γυμναστήριο 'Aργους Ορεστικού.

Ορέστεια

Διοργανώνονται την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, έχουν διάρκεια μιας εβδομάδας και περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, χορευτικά παραδοσιακών χορών και φεστιβάλ φιλαρμονικών ορχηστρών.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ