gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Εορτές & πανηγύρια  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ Κωμόπολη ΧΑΛΚΙΔΑ" .


Εορτές & πανηγύρια (5)

Εθιμικές

Εθιμο Οβριού

ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ (Κωμόπολη) ΧΑΛΚΙΔΑ
Παλιό Μικρασιάτικο έθιμο που γίνεται το πρωί του Μ. Σαββάτου. Γίνεται περιφορά του Ιούδα και στην συνέχεια, ακολουθεί το κάψιμό του.

Καρναβάλια

Καρναβάλι Αμαρύνθου

Ο Δήμος Αμαρύνθου διοργανώνει κάθε χρόνο το πολύ γνωστό Καρναβάλι Αμαρύνθου. Ενα Καρναβάλι με παράδοση άνω των 15 χρόνων το οποίο λαμβάνει χώρα την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στην Αμάρυνθο. Η μεγάλη και εθελλοντική συμμετοχή των νέων - και όχι μόνο - της Αμαρύνθου και η μεγάλη διάθεση για δουλειά, με τελικό στόχο την επιτυχία του καρναβαλιού, είναι οι λόγοι που έχουν κάνει το καρναβάλι Αμαρύνθου τόσο γνωστό. Χιλιάδες επισκέπτες επισκέπτονται το Καρναβάλι κάθε χρόνο και μένουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Σας περιμένουμε λοιπόν και εσάς για να διασκεδάσουμε μαζί, στο επόμενο Καρναβάλι που έχει προγραμματιστεί για το 2002.

Πανηγύρια

Κοίμηση της Θεοτόκου

ΓΥΜΝΟ (Κωμόπολη) ΧΑΛΚΙΔΑ
14/8 - 16/8
Τριήμερο λαϊκό παραδοσιακό πανηγύρι.

Σωτήρος

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Χωριό) ΧΑΛΚΙΔΑ
6/8
Ανήμερα του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου πραγματοποιείται στην ομώνυμη εκκλησιά στα Πάνω Μάγουλα πανηγύρι, όπου ο επισκέπτης μετά τη Θεία Λειτουργία μπορεί να γευτεί το πατροπαράδοτο 'κεσκέσι'. Το φαγητό ετοιμάζουν οι κάτοικοι της περιοχής με ιδιαίτερη φροντίδα και υπομονή και το ευλογεί σύμφωνα με την παράδοση πριν προσφερθεί στους επισκέπτες, ο εφημέριος του ναού.

Αγίας Παρασκευής

25/7
Παραδοσιακό πανηγύρι στην ΚΑΛΛΙΘΕΑ παραμονή της Αγ. Παρασκευής

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ