gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΤΑΣΤΑΡΙ Κωμόπολη ΖΑΚΥΝΘΟΣ" .


Προσκυνήματα (4)

Εκκλησίες

Ναός Αγίας Βαρβάρας

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Μοναστήρια

Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου

ΚΑΤΑΣΤΑΡΙ (Κωμόπολη) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
   Μεταβυζαντινή μονή κλειστού σχήματος με καθολικό στο κέντρο ενός περίβολου από κτίσματα και ψηλό μαντρότοιχο που περιλαμβάνει δύο δευτερεύουσες εισόδους. Η κύρια είσοδος συνδυάζεται με κωδωνοστάσιο.
   Στο συγκρότημα ανήκει και αμυντικός πύργος κυκλικής κάτοψης κτισμένος σε κορυφή βράχου για να λειτουργεί και ως παρατηρητήριο.
   Το καθολικό διατηρεί εικόνες του 17ου και 18ου αιώνα και ξυλόγλυπτα εξαιρετικής τέχνης.

Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου

  Το Μοναστήρι του Προδρόμου βρίσκεται κοντά στον οικισμό των Χαρτάτων, στη βόρεια πλαγιά του βουνού Μέλισσα. Ιδρύθηκε, αρχικά τον ΙΣΤ αιώνα, διαλύθηκε και επανιδρύθηκε το 1617 από τους ευσεβείς Κατασταριανούς Αντώνιο Μαρίνο και Γεώργιο Σαπάτη. Μέσα στους αιώνες το Μοναστήρι γνώρισε πολλές δόξες.
  Το 1753 στον περίβολό του είχε δύο εκκλησίες, εφτά σπίτια κι ένα πύργο. Στα μέσα του 19ου αιώνα διέθετε επίσης πλούσιο ιστορικό Αρχείο. Το Καθολικό και η συντηρημένη πτέρυγα της Μονής
  Ο ναός, με λαμπρά έργα τέχνης, σώθηκε από το σεισμό του 1953, το μοναστήρι όμως έχει ερημωθεί. Στις ημέρες μας ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος Β οργανώνει τη συντήρηση, αναπαλαίωση κι επαναλειτουργία του. Οι εργασίες μάλιστα έχουν ήδη ξεκινήσει. Η Μονή σήμερα διοικείται από τριμελή επιτροπή. Ηγουμενεύει ο Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Παυλάτος.

Το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου, χτισμένο τον 16ο αιώνα,κοντά στο Καταστάρι, με υπέροχη θέα που φτάνει από την Κεφαλλονιά ως και την Πελοπόννησο.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ