gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα για το τοπωνύμιο: "ΜΟΝΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Μοναστήρι ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ".


Προσκυνήματα (2)

Μοναστήρια

Μονή Ζωγράφου

Τηλέφωνο: +30 23770 23273, 23247
  Η Μονή βρίσκεται πάνω στο βουνό, σε μια πλαγιά του Ν.Δ. μέρους της χερσονήσου και είναι αφιερωμένη στον 'Αγιο Γεώργιο. Το Καθολικό της Μονής είναι το νεώτερο κτίσμα των αρχών του περασμένου αιώνα και ανήκει στον αγιορείτικο τύπο. Η Μονή διαθέτει οκτώ παρεκκλήσια μέσα και οκτώ έξω απ' αυτήν. Στην Μονή ανήκουν επίσης δυο εργαστήρια στις Καρυές και το κελλί της Μεταμορφώσεως.
  Η Μονή ιδρύεται, σύμφωνα με την παράδοση, τον 10ο αι. από τρία αδέλφια, τον Μωυσή, τον Ααρών και τον Ιωάννη από την Αχρίδα. Στην υστεροβυζαντινή περίοδο, η Μονή καταστρέφεται από Καταλανούς πειρατές, αλλά ανοικοδομείται χάρη στην ενίσχυση των Παλαιολόγων, καθώς και ηγεμόνων Παραδουνάβιων χωρών. Παρότι στην Μονή αρχικά μόναζαν, εκτός από Βούλγαροι, 'Ελληνες και Σέρβοι, από το 1845 μένουν μόνον Βουλγαροι.
  Εκτός από δυο θαυματουργές εικόνες του Αγίου Γεωργίου και άλλες δυο της Θεοτόκου του Ακαθίστου και της Επακούουσας, η Μονή κατέχει και άλλα κειμήλια και εκκλησιαστικά σκεύη. Η βιβλιοθήκη της Μονής περιέχει 126 ελληνικά και 388 σλαβικά χειρόγραφα, καθώς και πάνω από 8.000 βιβλία.
  Στη μονή είναι εγκατεστημένη αδελφότητα 15 μοναχών.

Μονή Ζωγράφου

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ