gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 51 τίτλοι με αναζήτηση: Χρήσιμες πληροφορίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΧΑΝΙΑ Νομός ΚΡΗΤΗ" .


Χρήσιμες πληροφορίες (51)

Ακτοπλοϊκές εταιρείες

Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης

ΧΑΝΙΑ (Πόλη) ΚΡΗΤΗ
Τηλέφωνο: +30 28210 24000
Φαξ: +30 28210 36200

Αστυνομία

Αστυνομικός Σταθμός Λάκκων

Τηλέφωνο: +30 28210 67224

Αστυνομικό Τμήμα Βάμου

ΒΑΜΟΣ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 28250 22207, 22218

Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών

ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 28240 31707, 31209

Αστυνομικό Τμήμα Βρυσών

ΒΡΥΣΕΣ (Χωριό) ΚΡΥΟΝΕΡΙΔΑ
Τηλέφωνο: +30 28250 51205, 51784

Αστυνομικό Τμήμα Νέας Κυδωνίας

ΓΑΛΑΤΑΣ (Κωμόπολη) ΝΕΑ ΚΥΔΩΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 28210 32200, 31111

Αστυνομικό Φυλάκιο Γαύδου

ΓΑΥΔΟΣ (Χωριό) ΚΡΗΤΗ
Τηλέφωνο: +30 28230 41019
Φαξ: +30 28230 41019

Αστυνομικός Σταθμός Ελους

ΕΛΟΣ (Χωριό) ΙΝΝΑΧΩΡΙ
Τηλέφωνο: +30 28220 61241

Αστυνομικό Τμήμα Κανδάνου

ΚΑΝΤΑΝΟΣ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 28230 22100

Αστυνομικό Τμήμα Κίσαμου

ΚΙΣΣΑΜΟΣ (Πόλη) ΧΑΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 28220 22115

Αστυνομικός Σταθμός Πλατανιά

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Λιμάνι) ΧΑΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 28210 41111, 68206

Αστυνομικός Σταθμός Σούγιας

ΣΟΥΓΙΑ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 28230 51241

Αστυνομικό Τμήμα Σούδας

ΣΟΥΔΑ (Κωμόπολη) ΧΑΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 28210 89316

Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων

ΧΑΝΙΑ (Πόλη) ΚΡΗΤΗ
Τηλέφωνο: +30 28210 46162, 42640
Φαξ: +30 28210 41053

Λιμενική Αρχή

Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων

Τηλέφωνο: +30 28210 89240

Πληροφορίες λιμένος

Αγκυροβόλιο Γαύδου

ΓΑΥΔΟΣ (Λιμάνι) ΚΡΗΤΗ
Θέση: 34*50' 24*05' (28230) 41101
Το λιμάνι της Γαύδου βρίσκεται 45 χλμ. νότια της Χώρας Σφακίων Κρήτης. Υπάρχει ένα μικρό λιμάνι στο νοτιότερο μέρος του νησιού. Το καραβάκι από την Χώρα Σφακίων και την Παλαιόχωρα ελλιμενίζεται εκεί.

Διευκολύνσεις: Υπάρχει ένα Κέντρο Υγείας στο Καστρί. Τηλεφωνικές και ταχυδρομικές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες. Ελάχιστες προμήθειες μπορούν να γίνουν στο λιμάνι, και αυτές από μερικές ταβέρνες. Στο Καστρί υπάρχουν αρκετά μαγαζιά για προμήθειες καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Υπάρχουν εβδομαδιαία δρομολόγια (ανάλογα με τον καιρό) για τη Χώρα Σφακίων και την Παλαιόχωρα στην Κρήτη.

Γενικά Σχόλια: Οι διευκολύνσεις ελλιμενισμού είναι ελάχιστες και οι άνεμοι στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Αγκυροβόλιο Καστελλίου

ΚΙΣΣΑΜΟΣ (Πόλη) ΧΑΝΙΑ
Θέση 35 *31' 23* 38' (φάρος στην άκρη του εξωτερικού τείχους του λιμανιού) (22820) 22024 VHF Ch 12
Το Κύριο Λιμάνι βρίσκεται στη νοτιοδυτική γωνία του κόλπου της Κισάμου. Η Χερσόνησος της Γραμβούσας είναι στα δυτικά και η χερσόνησος της Σπάθας στα ανατολικά. Το λιμάνι βρίσκεται κάτω από μια μεγάλη μάζα βράχων που φαίνονται εύκολα από τη θάλασσα. Στα δυτικά του λιμανιού υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο ναυάγιο πλοίου. Στα ανατολικά βρίσκονται ένα μικρό ψαρολίμανο και η πόλη του Καστελίου.

Διευκολύνσεις: Η προκυμαία του κυρίως λιμανιού, στην οποία υπάρχει νερό, έχει μια ταβέρνα και τα γραφεία της Λιμενικής Αστυνομίας. Η πόλη του Καστελίου βρίσκεται 3 χιλιόμετρα ανατολικά και έχει καύσιμα, μαγαζιά για μικροεπισκευές, καταστήματα για τροφοδοσία, γραφείο του Ο.Τ.Ε. και ταχυδρομείο. Υπάρχει ένα Κέντρο Υγείας στην πόλη καθώς και ιδιωτικοί γιατροί, οδοντίατροι και φαρμακεία. Η πόλη των Χανιών απέχει μόνο μια ώρα από το Καστέλι και μπορεί εύκολα να προσεγγισθεί με λεωφορείο, ταξί η ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Το μικρό ψαρολίμανο που απέχει 2 χιλιόμετρα από το Καστέλι έχει τρεις ταβέρνες, τηλέφωνο και ένα δημόσιο αγκυροβόλιο για μικρά σκάφη.

Γενικά Σχόλια: Ο μόλος του λιμανιού παρέχει δυνατότητα αγκυροβόλησης και ένα καλό καταφύγιο από βόρειους, νότιους και βορειοδυτικούς ανέμους. Το λιμάνι είναι ανοικτό στα ανατολικά και τα νοτιανατολικά. Στα δεξιά της εισόδου του λιμανιού αναβοσβήνει ένα πράσινο φως και στα αριστερά ένα κόκκινο φως. Το καράβι για την Πελοπόννησο αράζει στο μεγάλο λιμάνι. Στο ψαρολίμανο μπορούν να αγκυροβολήσουν μικρά πλοία. Το μεγαλύτερο μέρος του λιμανιού είναι γεμάτο ψαρόβαρκες. Το λιμάνι αποτελεί καταφύγιο σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Λιμένας Κισσάμου

Ψαρολίμανο

Ναυταθλητικό και αλιευτικό λιμάνι Κολυμπαρίου

ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
  Στο Κολυμπάρι βρίσκεται ένα γραφικό λιμανάκι, με ράμπα, όπου αγκυροβολούν οι ψαρόβαρκες που ψαρεύουν στα ανατολικά της χερσονήσου Σπάθα. Από εδώ μπορείτε να νοικιάσετε βάρκα για να επισκεφθείτε τις Μένιες, περιοχή της αρχαίας Δίκτυνας, στο βόρειο άκρο της χερσονήσου Σπάθα. Πίσω από το λιμάνι υπάρχουν κάποιες εξαιρετικής ποιότητας ψαροταβέρνες με φρέσκο ψάρι.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Αγκυροβόλιο Λουτρού και Φοίνικα

ΛΟΥΤΡΟ (Λιμάνι) ΧΑΝΙΑ
Θέση: 35 *11'.8 24*05' (φάρος στο νησί)
Υπάρχουν δύο παραθαλάσσια θέρετρα, ένα στην κάθε πλευρά του Ακρωτηρίου Μούρος, που παρέχουν ασφαλή αγκυροβόληση ανάλογα με τον άνεμο. Το Λουτρό βρίσκεται 5 χιλιόμετρα δυτικά από τα Σφακιά και 35 από την Παλαιόχωρα. Στη χερσόνησο υπάρχουν τα ερείπια ενός Τουρκικού κάστρου.

Διευκολύνσεις: Το Λουτρό παρέχει ελάχιστες υπηρεσίες. Νερό και προμήθειες μπορούν να αγοραστούν από το mini market. Υπάρχει τηλέφωνο απ' όπου μπορείτε να πραγματοποιήσετε διεθνείς συνδιαλέξεις και ένα ταχυδρομικό κουτί. Δεν υπάρχουν αρχές ούτε δυνατότητα ανεφοδιασμού σε καύσιμα, δε μπορούν να πραγματοποιηθούν επισκευές, ούτε υπάρχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Υπάρχουν ξενοδοχεία και ταβέρνες και ένα καράβι για τα Σφακιά.

Γενικά Σχόλια: Το Λουτρό (στο ανατολικό άκρο της χερσονήσου) παρέχει ένα ασφαλές σημείο αγκυροβόλησης από βόρειους, δυτικούς και νοτιοδυτικούς ανέμους. Στην άλλη άκρη (δυτικά της χερσονήσου) παρέχει ασφαλές σημείο αγκυροβόλησης από βορειοδυτικούς και ανατολικούς ανέμους. Στο μικρό νησί μπροστά από το Λουτρό υπάρχει φάρος.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Αγκυροβόλιο Παλαιοχώρας

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ (Κωμόπολη) ΧΑΝΙΑ
Θέση: 35*13'.3 23*40.3 (φάρος στο Νησί του Σκιστού) (28230) 41214 VHF Ch12
Η Παλαιόχωρα είναι ένα χωριό στη νοτιοδυτική ακτή της Κρήτης. Το λιμάνι βρίσκεται κάτω από τα ερείπια ενός Βενετικού κάστρου στο τέλος της χερσονήσου. Ένα μικρό νησί βρίσκεται νοτιοδυτικά της εισόδου του λιμανιού. Και στις δύο πλευρές της χερσονήσου υπάρχει μια παραλία γεμάτη ξενοδοχεία και τα σπίτια της πόλης. Ένα ψαρολίμανο βρίσκεται μέσα σε ένα μεγαλύτερο λιμάνι.

Διευκολύνσεις: Νερό υπάρχει στην προκυμαία. Η πόλη της Παλαιόχωρας έχει καλά καταστήματα τροφοδοσίας, ενώ μπορεί να γίνουν μικροεπισκευές και ανεφοδιασμός σε καύσιμα. Η πόλη διαθέτει γραφείο του Ο.Τ.Ε., ταχυδρομείο και τράπεζες. Υπάρχουν γιατροί, οδοντίατροι, και φαρμακεία στην Παλαιόχωρα. Το ψαρολίμανο έχει ένα αγκυροβόλιο για μικρά πλοία. Το λιμάνι απέχει 1 χιλ. από την πόλη.

Γενικά Σχόλια: Η αγκυροβόληση στο λιμάνι κατά μήκος της προβλήτας παρέχει προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Μπορεί να γίνει μέσα στους κόλπους στα αριστερά και στα δεξιά της χερσονήσου ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Ένας φάρος βρίσκεται στο μικρό νησί μπροστά από το λιμάνι. Αυτή η περιοχή της Κρήτης υπόκειται σε ξαφνικούς και άγριους ανέμους. Το λιμάνι έχει σημαδούρες που σημαδεύουν ένα στενό κανάλι. Και στις δύο πλευρές της εισόδου του λιμανιού υπάρχουν βράχοι κάτω από το νερό. Συνιστάται να μην περάσετε ανάμεσα από το νησί και την ξηρά, γιατί είναι ρηχά. Σε περίπτωση ισχυρών νότιων ανέμων είναι δύσκολο να μπείτε ή να αναχωρήσετε από το λιμάνι.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Λιμένας Παλαιοχώρας

Αλιευτικό λιμάνι Πλατανιά

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Λιμάνι) ΧΑΝΙΑ

Αγκυροβόλιο Σούγιας

ΣΟΥΓΙΑ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
Θέση: Η Σούγια είναι ένα μικρό ψαροχώρι 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Παλαιόχωρας. Στα ανατολικά του λιμανιού, μπροστά από το χωριό, υπάρχει μια εκτενής αμμουδιά με βότσαλα. Υπάρχει επίσης ένας ξεροποταμός στα ανατολικά του οικισμού καθώς και ένα πολύ μικρό ψαρολίμανο.

Διευκολύνσεις: Το χωριό δίνει ελάχιστες δυνατότητες ανεφοδιασμού (mini markets κ.α.). Δεν υπάρχουν καύσιμα ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το χωριό διαθέτει τηλεφωνικές και ταχυδρομικές υπηρεσίες, ένα γραφείο δραχμοποίησης συναλλάγματος καθώς και μερικά μικρά ξενοδοχεία και ταβέρνες. Υπάρχει καθημερινό λεωφορείο για τα Χανιά και ένα αγκυροβόλιο στο λιμάνι.

Γενικά Σχόλια: Υπάρχει δυνατότητα αγκυροβόλησης μόνο μικρών πλοίων (κάτω από 3 μέτρα) αλλά παρέχεται καλή προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Αγκυροβολείστε μόνο αν ο καιρός είναι καλός. Οι άνεμοι μπορεί να είναι άγριοι και να ξεσπάσουν ξαφνικά.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Αγκυροβόλιο Σούδας

ΣΟΥΔΑ (Κωμόπολη) ΧΑΝΙΑ
Θέση: 35*24'.5 24*04'.5 (28210) 89884 VHF Ch 12
Το λιμάνι της Σούδας βρίσκεται στα νότια της μεγάλης χερσονήσου του Ακρωτηρίου. Στη στεριά στην άλλη πλευρά του λιμανιού υπάρχει ένα Τουρκικό κάστρο (Απτερα) πάνω από το στόμιο του κόλπου. Το Ακρωτήρι έχει ένα Διεθνές Αεροδρόμιο καθώς και στρατιωτικές βάσεις των οποίων οι πύργοι φαίνονται από απόσταση. Στο μέσο του κόλπου της Σούδας βρίσκεται το μικρό Νησί της Σούδας όπου υπάρχει ένα Βενετικό κάστρο. Εκεί είναι ένα στενό κανάλι που σημαδεύεται από κόκκινες και ένα πράσινες σημαδούρες που φωτίζονται, στην άλλη πλευρά των οποίων βρίσκεται ένα ανθυποβρυχιακό δίκτυο που προσδιορίζεται από μεγάλες μαύρες σημαδούρες. Αυτό το δίκτυο εκτείνεται και στις δύο πλευρές της ακτής. Πέρα απ' αυτήν υπάρχει ένα αμαρκάριστο ελεύθερο κανάλι που εκτείνεται από την προβλήτα μέχρι το τέλος του κόλπου της Σούδας 3 χιλιόμετρα ανατολικά. Στο τέλος του λιμανιού βρίσκεται ένας μεγάλος αλευρόμυλος. Υπάρχουν απαγορευμένες περιοχές στο λιμάνι κοντά στη ναυτική προβλήτα. Στην πιο απομακρυσμένη άκρη του λιμανιού υπάρχει ένα πρόσφατα κατασκευασμένο ψαρολίμανο που μπορεί να προσφέρει σημείο αγκυροβόλησης σε μικρά πλοία.

Διευκολύνσεις: Το λιμάνι της Σούδας παρέχει όλες τις υπηρεσίες. Εκεί μπορείτε να ανεφοδιαστείτε από καύσιμα. Δεν είναι Λιμάνι Εισόδου αλλά διαθέτει Τελωνείο και Λιμενική Αστυνομία. Τα καράβια για τον Πειραιά αράζουν εκεί. Η Σούδα έχει τράπεζες, καταστήματα και μερικές ταβέρνες. Οτιδήποτε δεν μπορείτε να βρείτε στο λιμάνι, θα το βρείτε 10 λεπτά μακρύτερα στα Χανιά.

Γενικά Σχόλια: Η Σούδα δίνει δυνατότητα αγκυροβόλησης κατά μήκος του λιμανιού και παρέχει τέλεια προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Οι καιρικές συνθήκες έξω από τον κόλπο μπορεί να είναι δραστικά διαφορετικές. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στη Σούδα τη νύχτα και όλες οι δραστηριότητες στον Κόλπο θεωρούνται δευτερεύουσες, μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Η βόρεια πλευρά του Κόλπου αποτελεί απαγορευμένη περιοχή.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Λιμένας Σούδας

Αγκυροβόλιο Χώρας Σφακίων

ΣΦΑΚΙΑ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
Θέση: (28250) 91292 VHF Ch 12
Το μικρό αυτό ψαροχώρι βρίσκεται 10 χιλιόμετρα ανατολικά από το Λουτρό στα Νότια της Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τα ferry boats που μεταφέρουν πεζοπόρους από το φαράγγι της Σαμαριάς αράζουν συχνά στη νέα προβλήτα, στην ανατολική άκρη του χωριού. Ένα νέο λιμάνι κατασκευάζεται σ' αυτή την πλευρά. Το χωριό φαίνεται από τη θάλασσα καθώς είναι χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από τον ορμίσκο.

Διευκολύνσεις: Το χωριό έχει μερικά μαγαζιά, ενώ ανεφοδιασμός καυσίμων μπορεί να γίνει στην πόλη. Υπάρχουν ταχυδρομείο και γραφείο του Ο.Τ.Ε., απ' όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν διεθνείς συνδιαλέξεις. Το χωριό διαθέτει φαρμακείο, δεν έχει όμως γιατρό ούτε οδοντίατρο. Δεν υπάρχουν λιμενικές αρχές στο λιμάνι, αλλά υπάρχει σταθμός της αστυνομίας. Αρκετά ξενοδοχεία και ταβέρνες βρίσκονται στο χωριό ενώ από πλευράς μετακίνησης υπάρχουν διαθέσιμα ταξί και ένα καθημερινό λεωφορείο για τα Χανιά. Ένα αγκυροβόλιο για μικρά σκάφη βρίσκεται δίπλα στην προβλήτα στο νέο λιμάνι. Το παλιό λιμάνι είναι κατάλληλο μόνο για μικρά σκάφη και είναι συνήθως γεμάτο.

Γενικά Σχόλια: Προς το παρόν υπάρχει σημείο αγκυροβόλησης μόνο μέσα στο μισοτελειωμένο λιμάνι, το οποίο παρέχει προστασία από βόρειους, νότιους, και νοτιανατολικούς ανέμους καθώς είναι ανοικτό στα δυτικά. Το αγκυροβόλιο είναι επικίνδυνο στους δυτικούς ανέμους και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Ένας φάρος βρίσκεται στο μικρό νησί δυτικά του λιμανιού μπροστά από το χωριό.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Αγκυροβόλιο Φαλάσαρνας

ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ (Παραλία) ΧΑΝΙΑ
Θέση: Το σημείο αγκυροβόλησης στα Φαλάσαρνα και τα ερείπια της αρχαίας πόλης των Φαλάσαρνων βρίσκονται στη δυτική παραλία της Κρήτης. Το μικρό ψαρολίμανο βρίσκεται στα νότια μιας μεγάλης άσπρης αμμώδους παραλίας. Η αρχαία πόλη είναι κοντά σε ένα μεγάλο αμμόλοφο στα βόρεια του κόλπου.

Διευκολύνσεις: Στην παραλία υπάρχουν 2 ταβέρνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ένα mini market. Υπάρχει τηλέφωνο, δεν παρέχονται όμως άλλες υπηρεσίες. Στο μικρό ψαρολίμανο μπορούν να αγκυροβολήσουν μικρά σκάφη. Εκεί βρίσκεται μια ταβέρνα.

Γενικά Σχόλια: Το λιμάνι παρέχει δυνατότητα αγκυροβόλησης μόνο για ένα ή δύο μικρά σκάφη. Το αγκυροβόλιο της παλιάς πόλης συνίσταται μόνο όταν οι καιρικές συνθήκες είναι καλές. Σ' αυτή τη περιοχή φυσούν δυνατοί και ξαφνικοί άνεμοι. Αν ταξιδεύετε από τη μία άκρη της Κρήτης ως στην άλλη είναι καλύτερο να μείνετε 10 χιλιόμετρα μακριά από την ακτή.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Αγκυροβόλιο Χανίων

ΧΑΝΙΑ (Πόλη) ΚΡΗΤΗ
Θέση: 35*31'.2 24*01' (φάρος) (28210) 96083, 98888 VHF Ch 12,18,19
Το λιμάνι και η μαρίνα των Χανίων βρίσκονται στη βόρεια πλευρά της πόλης. Η είσοδος του λιμανιού είναι εύκολα αναγνωρίσιμη από το Βενετικό φάρο και το κάστρο στο στόμιο, ενώ πιο πέρα φαίνονται ένα θολωτό τζαμί και τα σπίτια του λιμανιού. Η είσοδος στο εσωτερικό του λιμανιού και η μαρίνα βρίσκονται στα αριστερά αμέσως μόλις μπείτε στο λιμάνι.

Διευκολύνσεις: Τα Χανιά αποτελούν Λιμάνι Εισόδου και έτσι διαθέτουν Τελωνείο, Τμήμα Μεταναστών και Λιμενική Αστυνομία. Υπάρχει δυνατότητα ανεφοδιασμού σε καύσιμα στην προκυμαία. Στην πόλη υπάρχει ένα Γενικό Νοσοκομείο καθώς και ιδιωτικές κλινικές, γιατροί, οδοντίατροι, και φαρμακεία. Τα γραφεία του Ο.Τ.Ε. και τα ταχυδρομεία παρέχουν όλες τις δυνατές υπηρεσίες επικοινωνίας. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από ταβέρνες και ξενοδοχεία στο λιμάνι και στην πόλη.

Γενικά Σχόλια: Το λιμάνι δίνει δυνατότητα αγκυροβόλησης και παρέχει καλή προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Αυτό σε συνδυασμό με την καινούρια μαρίνα και τις διευκολύνσεις της πόλης κάνουν τα Χανιά ένα καλό χειμερινό και θερινό λιμάνι. Είναι δύσκολο να πλησιάσετε το λιμάνι με δυνατούς ανέμους. Υπάρχει ένας τεχνητός κυματοθραύστης στα δυτικά της εισόδου. Ο φάρος στην ανατολική πλευρά του λιμανιού αναβοσβήνει όλη τη νύχτα, ενώ και ο κυματοθραύστης στα δυτικά του λιμανιού έχει φώτα που αναβοσβήνουν. Το εσωτερικό της εισόδου του λιμανιού έχει φώτα και στις δύο πλευρές (κόκκινο στα βόρεια και πράσινο στα νότια).

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Λιμένας Χανίων

Σελίδες επίσημες

Ταξί

ΣΦΑΚΙΑ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 28230 91269, 91258, 91129

Τουριστικές πληροφορίες

Gavdos Online

ΓΑΥΔΟΣ (Νησί) ΚΡΗΤΗ
Τηλέφωνο: +43 664 415909

Τουριστική Αστυνομία

Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων

ΧΑΝΙΑ (Πόλη) ΚΡΗΤΗ
Τηλέφωνο: +30 28210 25931
Φαξ: +30 28210 28708

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ