gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 15 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΕΛΙΝΟ Επαρχία ΧΑΝΙΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (15)

Δημαρχεία

Δημοτική Ενότητα Καντάνου

ΚΑΝΤΑΝΟΣ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 28233 40200-1

Δήμος Καντάνου - Σελίνου

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ (Κωμόπολη) ΧΑΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 28233 40300

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Παλαιοχώρας

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ (Κωμόπολη) ΧΑΝΙΑ
  Ωραία κωμόπολη στο Λιβυκό πέλαγος με καταπληκτική παραλία. Σώζονται ερείπια Ενετικού φρουρίου. Η κωμόπολη αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια, γιατί είναι κατάλληλη για πρώιμες καλλιέργειες και τουρισμό. Κοντά βρίσκεται η Κουντούρα με τα μικρά ερημικά λιμανάκια, με τους κέδρους και τις σπηλιές που σε προκαλούν για μια εξερεύνηση. Κοντινά και ενδιαφέροντα χωριά είναι επίσης η Σκλαβοπούλα, ο Βουτάς, η Κίτυρος με τοιχογραφημένες εκκλησίες (12ος-14ος-15ος αιώνας). Αξίζει ένας περίπατος στον Αζωγυρέ με τον αειθαλή πλάτανο, το μοναστήρι των Αγ. Πατέρων ένα μικρό μουσείο και το σπηλαιοβάραθρο του Ζουρέ, στον Ασφεντιλέ, όπου παλιά ανθούσε η αγγειοπλαστική και στα Τεμένια με ιαματικές πηγές και την τοιχογραφημένη εκκλησία του Χριστού (13ος αι.). Από την Παλαιοχώρα ναυλώνοντας βάρκα μπορεί κανείς να φθάσει στην αρχαία Λισσό σε 45 λεπτά και στη Σούγια σε 1 ώρα περίπου.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων & Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χανίων (2000).

Δημοτικό Διαμέρισμα Σούγιας

ΣΟΥΓΙΑ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
  Μικρός παραθαλάσσιος οικισμός, χτισμένος ανατολικά της Παλαιοχώρας. Πεντακάθαρη θάλασσα, παραλία με ψιλό βότσαλο, γραφικά ταβερνάκια και καταλύματα για διανυκτέρευση. Καθημερινά δρομολόγια με καραβάκια από την Παλαιοχώρα. Οδικώς μέσω Ροδοβανίου και με πεζοπορία ακολουθώντας το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4.
Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Ενωσης Ξενοδόχων Παλαιοχώρας.

Κοινοτικά γραφεία

Δήμος Γαύδου

ΓΑΥΔΟΣ (Χωριό) ΚΡΗΤΗ
Τηλέφωνο: +30 28230 41101
Φαξ: +30 28230 41101

Τοπικά συμβούλια

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ