gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΑΓΟΥΛΑΔΕΣ Κωμόπολη ΚΕΡΚΥΡΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Μαγουλάδων

ΜΑΓΟΥΛΑΔΕΣ (Κωμόπολη) ΚΕΡΚΥΡΑ
Τηλέφωνο: +30 26630 51294
  Το χωριό των Μαγουλάδων υπάρχει πάνω από 4.000 χρόνια και ο Ομηρος το αναφέρει με το όνομα Μαγούλα που σημαίνει γήλοφος. Αξίζει να σημειωθεί πως το επισκέφθηκε ο Πλάτων το 405π.Χ όταν συμμετείχε στις γιορτές των Λινέων, στο σημερινό Πλάτωνα των Νυμφών.
  Κατά μία άλλη εκδοχή, η ονομασία του οικισμού προέρχεται από το οικογενειακό επώνυμο “Μαγουλάς”. Στην περίοδο 1503-1507 από νοταριακές πράξεις του Φίλιππου Κατωμέρη, επισημάνθηκαν οι Αρσένιος, Πέτρος, Φίλιππος Μαγουλάς, και η Στεφανία Μαγουλά.
  Μπαίνοντας στο χωριό, το βλέμμα αιχμαλωτίζεται στα ανατολικά από την πυκνή βλάστηση και τα άγρια λουλούδια. Η ψυχή αγαλλιάζει στην απαράμιλλη θέα. Προχωρώντας υπάρχει ο επιβλητικός ναός των Αγ. Θεοδώρων. Βόρεια, βλέπει κανείς τη γαλάζια θάλασσα και τον κάμπο του Σιδαριού τον οποίο διασχίζει ο Τυφλοπόταμος. Δυτικά στην κορυφή του λόφου υπάρχει το Μοναστήρι της Υψηλής Θεοτόκου και λίγο πιο κάτω η περιοχή Μεροβίγλι με την κορυφή της που λέγεται Σούλι, από όπου οι φρουροί προειδοποιούσαν το χωριό για τον ερχομό ληστοπειρατών.
Το κείμενο παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Εσπερίων (1999-2000).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ