gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΨΥΧΙΚΟ Χωριό ΣΕΡΡΕΣ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Ψυχικού

ΨΥΧΙΚΟ (Χωριό) ΣΕΡΡΕΣ
Τηλέφωνο: +30 23210 31593
  Το Ψυχικό με 1.105 κατοίκους, είναι ένας από τους μεγαλύτερους οικισμούς του Δήμου Στρυμόνα.
  Επί τουρκοκρατίας το χωριό είχε το όνομα Βερτσιάνι ή Βερτζιανή. Η λέξη Βερτζιάνι είναι σύνθετη λέξη και στη τούρκικη γλώσσα σημαίνει "δώσ' μου τη ψυχή σου".
  Το 1922 ήρθαν και εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες από το Αϊνάτο της Μικράς Ασίας, περιφέρεια της Προύσας και λίγοι Θρακιώτες από τις Σαράντα Εκκλησιές και άλλα χωριά της Ανατολικής Θράκης. Οι κάτοικοι του Αϊνάτο μεταφέρθηκαν εκεί από τα επτά Πιστηκοχώρια της Μάνης, μετά τη σφαγή των κατοίκων της από τους Τούρκους, έτσι ώστε να μη μπορούν να επαναστατήσουν. Λεγόταν Πιστηκοχώρια, γιατί οι κάτοικοι τους ήταν πολύ πιστοί Χριστιανοί.
  Η Κοινότητα Ψυχικού προήλθε από την Κοινότητα Χρυσού και αναγνωρίστηκε το 1927. Το 1940 εγκαταστάθηκαν επίσης, λίγες οικογένειες Σαρακατσάνων. Σήμερα ο πληθυσμός του οικισμού αποτελείται κύρια από Μικρασιάτες, ντόπιους και Σαρακατσάνους.
  Σε επίπεδο συλλογικής έκφρασης στο Ψυχικό δραστηριοποιούνται ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Ψυχικού και ο Σύλλογος Γυναικών Ψυχικού, καθώς και η ποδοσφαιρική ομάδα «Κεραυνός» Ψυχικού.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ