gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 8 τίτλοι με αναζήτηση: Μνημεία που αναφέρονται από αρχαίους  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΑ Δήμος ΗΛΕΙΑ" .


Μνημεία που αναφέρονται από αρχαίους (8)

Αρχαία ιερά

Ιερό Ποσειδώνα Σαμίου

ΣΑΜΙΚΟΝ (Αρχαία πόλη) ΗΛΕΙΑ
Το αναφέρει μέσα σε άλσος γεμάτο αγριελιές το οποίο φρόντιζαν οι Μακίστιοι, που κατοικούσαν στην περιοχή, αλλά και όλοι οι Τριφύλιοι (8,3,13). Ο ναός ήταν έδρα Αμφικτιονίας 6 Μινυακών πόλεων της Τριφυλίας.

Ιερά Δήμητρας, Κόρης και Αδη

ΤΥΠΑΝΕΑΙ (Αρχαία πόλη) ΗΛΕΙΑ
Οι κάτοικοι των Τυπανέων τιμούσαν τη Δήμητρα και την Κόρη για την ευκαρπία της γης τους, είχαν όμως και Ιερό για τον Αδη γιατί συχνά η παραγωγή καταστρεφόταν από ασθένειες (Στρ. 8,3,15).

Αρχαίοι ναοί

Ναός Αρτέμιδος Εφεσίας

ΣΚΙΛΛΟΥΣ (Αρχαία πόλη) ΗΛΕΙΑ
Οταν ο Ξενοφών εγκαταστάθηκε στο Σκιλλούντα αφιέρωσε ένα μέρος του τόπου στη θεά και έχτισε και το Ναό της, όμοιο μ' εκείνο της Εφέσου (Παυσ. 5,6,5).

The temple of Athene Scilluntia

The temple of Athene Scilluntia at Scillus, in the neighborhood of Olympia near Phellon, is one of the famous temples.

Ναός Κυδωνίας Αθηνάς

ΦΡΙΖΑ (Αρχαία πόλη) ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΑ
Την εποχή του Παυσανία δε διατηρούνταν άρτιος ο Ναός, σωζόταν όμως ο βωμός. Το Ιερό έλεγαν ότι το είχε αφιερώσει ο Κλύμενος, απόγονος του Ιδαίου Ηρακλή από την Κρήτη (Παυσ.6,21,6).

Αρχαίοι τάφοι

Τάφος Ξενοφώντα

ΣΚΙΛΛΟΥΣ (Αρχαία πόλη) ΗΛΕΙΑ
Ο τάφος αυτός βρισκόταν κοντά στο Ιερό της Αρτέμιδος Εφεσίας και πάνω του ήταν στημένη γλυπτική εικόνα από μάρμαρο Πεντέλης (Παυσ. 5,6,6). Σύμφωνα με τη βιογραφία του Ξενοφώντα που έγραψε ο Διογ. Λαέρτιος, ο Ξενοφών πέθανε στην Κόρινθο και όχι στο Σκιλλούντα. Αν ο τάφος που είδε ο Παυσανίας ήταν όντως του Ξενοφώντα ίσως περιείχε τα κόκκαλά του που τα είχε μεταφέρει στο Σκιλλούντα ο γιος του ή ο επιμελητής του Ιερού της Αρτέμιδος (Εκδ. Αθηνών, Παυσανίου Περιήγησις, τόμ. 3, σελ. 222, σημ. 3).

Ιερά σπήλαια αρχαίων

Σπήλαιο των Ανιγρίδων Νυμφών

ΣΑΜΙΚΟΝ (Αρχαία πόλη) ΗΛΕΙΑ
Οποιος έπασχε από δερματικές αρρώστιες προσευχόταν πρώτα στη σπηλιά των Νυμφών, έκανε κάποιο τάμα και στη συνέχεια διέσχιζε τον Ανιγρο ποταμό κρατώντας το σώμα του μέσα στο νερό και έτσι γιατρευόταν (Παυσ. 5,5,11).

At the base of these mountains, on the seaboard, are two caves. One is the cave of the nymphs called Anigriades; the other is the scene of the stories of the daughters of Atlas and of the birth of Dardanus. And here, too, are the sacred precincts called the Ionaeum and the Eurycydeium.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ