ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ (Πόλη) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ - Greek Travel Pages

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Πόλη, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Παρουσίαση

  Πρωτεύουσα του νομού Κεφαλονιάς και Ιθάκης είναι το Αργοστόλι από το 1757. Εμπορικό και διοικητικό κέντρο του νησιού, με ωραία νεοκλασικά κτίρια, μια σύγχρονη πόλη με αξιόλογη ιστορική και πνευματική παράδοση. Αμφιθεατρικά κτισμένο με όμορφη θέα προς τη λιμνοθάλασσα του Κουτάβου, ατενίζει τον ελατοσκέπαστο Αίνο. Αξιόλογο το Αρχαιολογικό Μουσείο με σημαντικά ευρήματα, η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη, από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας με μια υπέροχη συλλογή Βυζαντινών Εικόνων, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, όπου ξετυλίγεται μέσα από τα πλούσια εκθέματα όλη η πορεία της ιστορίας του νησιού και το ιστορικό θέατρο "Κέφαλος". Αξίζει μια βόλτα στο Λιθόστρωτο με τα εμπορικά, παλιά και νέα, την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, στην Πλατεία Καμπάνας, στην κεντρική πλατεία με το άγαλμα του ευεργέτη Π. Βαλλιάνου, στο μνημείο των Ριζοσπαστών, σύμβολο ελευθερίας και στην παραλία με τους φοίνικες στρωμένη με βότσαλο ή στο λόφο "Φαραώ" με την πανοραμική θέα της πόλης. Στην άκρη της χερσονήσου της Λάσης βρίσκεται ο Φάρος των Αγ. Θεοδώρων, κυκλικός σε δωρικό ρυθμό, με ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα, οι Καταβόθρες και στην κορυφή του λόφου το μνημείο των Ιταλών.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Κεφαλονιάς. & Ιθάκης.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ συλλογή φωτογραφιών

Βρείτε στην περιοχή ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

pin
29
Σχετικοί Προορισμοί
Προβολή
bed
85
Ξενοδοχεία & διανυκτέρευση
Προβολή
Boat
Δρομολόγια πλοίων

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου Λιμάνι, Λιμάνι εισόδου-εξόδου, Λιμάνι ανεφοδιασμού, Πρωτεύουσα νησιού, Εδρα δήμου, Πρωτεύουσα νομού, Πρωτεύουσα επαρχίας, Λιμνοθάλασσα, Εδρα Ιεράς Μητροπόλεως
Ταχ. Κωδικός 28100
Τηλ. +30 26710
Υψόμετρο 24 μέτρα
Γ. Μήκος 20o 29' 21.57" E
Γ. Πλάτος 38o 10' 49.64" N

Πληθυσμιακά στοιχεία

Έτος Πληθυσμός
1991 6815
1981 7164
Ευρίσκεται:
Νοτιοδυτικά (ΝΔ) ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ Παραλία, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ
Αποστάσεις:
173 Ναυτικά μίλια Νοτιο-νοτιοανατολικά (ΝΝΑ) μέσω Ισθμού Κορίνθου. ΠΕΙΡΑΙΑΣ Πόλη, ΑΤΤΙΚΗ , ΕΛΛΑΔΑ
Αρχαίοι τόποι στα όρια του Δημ. Διαμερίσματος:
ΚΡΑΝΗ Αρχαία πόλη, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ , ΕΛΛΑΔΑ

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις