ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ (Νησί) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ - Greek Travel Pages

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ, Νησί, ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Παρουσίαση

  Η Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο από τα νησιά του Ιονίου Πελάγους, 737 τ. χλμ., στην έξοδο του Πατραϊκού Κόλπου, ανάμεσα στη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα, από την αρχαιότητα ακόμη, υπήρξε ο πρώτος σταθμός για τη Σικελία και την Ιταλία και πρόκληση για να γνωρίσει κανείς το βασίλειο του μυθικού Οδυσσέα κι ολόκληρο το Ιόνιο. Ένα νησί που σε μαγνητίζει, καθώς το πλησιάζεις από το πέλαγος, αντικρίζοντας τον Αίνο, που αναδύεται από τη θάλασσα και υψώνεται σαν μια πυραμίδα, με τη μοναδική στον κόσμο μαύρη ελάτη. Το νησί περιβάλλεται από ατέλειωτους κόλπους και δαντελωτά ακρογιάλια, βαθυγάλαζη και πεντακάθαρη θάλασσα.
  Είναι ένα νησί γεμάτο μυστήρια, αντιθέσεις και ξαφνιάσματα... που προέρχονται από τη γεωλογική του δομή αλλά και από την ιδιόρρυθμη φύση των κατοίκων του. Γιατί οι Κεφαλονίτες είναι άνθρωποι πολυταξιδεμένοι, πανέξυπνοι, δραστήριοι και δυναμικοί. Συνδυάζουν ευγένεια και τραχύτητα, χάρη και πικάντικο χιούμορ. Είναι φιλόξενοι κι όταν κερδίσεις τη συμπάθειά τους, τότε νιώθεις σαν στο σπίτι σου.
  Πρωτεύουσα του νησιού το Αργοστόλι, μια σύγχρονη πόλη, αλλά συγχρόνως με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Από τα σπουδαιότερα γεωλογικά φαινόμενα είναι τα σπήλαια, της Μελισσάνης, ένα θέαμα ασύλληπτης ομορφιάς με τ’ αγριοπερίστερα να ορμούν από τα βάθη, μόλις ο ήλιος εισχωρεί από το ανοιχτό στόμιο και αντανακλά στα ήρεμα νερά της λίμνης, της Δρογκαράτης με τους κόκκινους σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Το πιο παράξενο είναι οι Καταβόθρες του Αργοστολίου, στο Ακρωτήριο Αγ. Θεόδωροι, όπου μεγάλες ποσότητες θαλάσσιου νερού, κινούνται προς την ξηρά και χάνονται σε ασβεστολιθικό πέτρωμα για να ξαναεμφανισθούν ύστερα από υπόγεια διαδρομή 17 χλμ. μακριά στη Σάμη, στη θέση Καραβόμυλος και στη λίμνη Μελίσσανη. Αμέτρητα ποικιλόχρωμα λουλούδια κι οπωροφόρα δένδρα πλημμυρίζουν και ευωδιάζουν το νησί, ένας αληθινός παράδεισος, που συμπληρώνεται από διάφορα είδη πουλιών, πάπιας, ερωδιών και κύκνων που συνήθως φιλοξενούν ο κόλπος του Λιβαδιού στο Ληξούρι και η λιμνοθάλασσα του Κουτάβου στο Αργοστόλι. Στα νότια της Παλικής βρίσκεται η Κουνόπετρα, βράχος μέσα στη θάλασσα που κινείται ρυθμικά. Οι νότιες παραλίες του νησιού φιλοξενούν τη περίφημη χελώνα Καρέττα-Καρέττα και οι βόρειες βραχώδεις ακτές - στις σπηλιές που είναι άφθονες, τη μεσογειακή φώκια Monachus-Monachus.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Κεφαλονιάς. & Ιθάκης.

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ συλλογή φωτογραφιών

Εμφανίζονται 10 από συνολικά 191 φωτογραφίες που βρέθηκαν για ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ. Δείτε τις όλες.

Βρείτε στην περιοχή ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

pin
277
Σχετικοί Προορισμοί
Προβολή
bed
425
Ξενοδοχεία & διανυκτέρευση
Προβολή
Boat
Δρομολόγια πλοίων

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου Ομηρικό νησί, Σημαντικά νησιά
Ταχ. Κωδικός -
Υψόμετρο 1628 μέτρα
Γ. Μήκος 20o 32' 34.27" E
Γ. Πλάτος 38o 13' 59.7" N
Έκταση 734 km2

Πληθυσμιακά στοιχεία

Έτος Πληθυσμός
2011 35801
1991 29392
1981 27649
Οι κάτοικοι οίκισαν τους τόπους:
(Προϊστορικούς χρόνους) ΣΑΜΟΣ Νησί, ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ , ΕΛΛΑΔΑ
Ευρίσκεται:
Νότια (Ν) της: ΛΕΥΚΑΔΑ Νησί, ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ
8,5 Ναυτικά μίλια Βόρεια (Β) της: ΖΑΚΥΝΘΟΣ Νησί, ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ
Το νησί οικίστηκε από κατοίκους της:
(Προϊστορικούς χρόνους) ΚΕΦΑΛΗ Αρχαίος δήμος, ΚΕΡΑΤΕΑ , ΕΛΛΑΔΑ
Οι κάτοικοι οίκισαν τους τόπους:
Αρχαίοι τόποι του νησιού:
ΚΡΑΝΗ Αρχαία πόλη, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ , ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΝΝΟΙ Αρχαία πόλη, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ
ΑΛΑΛΚΟΜΕΝΕΣ Αρχαία πόλη, ΙΘΑΚΗ , ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΛΗ Αρχαία πόλη, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ
ΣΑΜΗ Αρχαία πόλη, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις