gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 100 (επί συνόλου 1513) τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΕΛΛΑΔΑ Χώρα ΕΥΡΩΠΗ" .


Παραλίες (1513)

Ανάμεικτα

ΑΓΚΙΣΤΡΙ (Χωριό) ΑΙΓΙΝΑ
Στα δυτικά του Μεγαλοχωρίου υπάρχουν οι Ντρασέζες και η Ξεκοφτή. Η Μικρή και η Μεγάλη Δραγονερα, η Απόνησος, και η Μαρίζα προσφέρονται για όσους επιθυμούν τη γαλήνη.

ΑΓΚΙΣΤΡΙ (Λιμάνι) ΑΓΚΙΣΤΡΙ
Iδανική παραλία για μικρούς και μεγάλους είναι η παραλία της Σκάλας. Αμμουδερή, ρηχή, και πεντακάθαρη, συγκεντρώνει αρκετό κόσμο.
Η κεντρική παραλία του Μεγαλοχωρίου απλώνεται κατά μήκος του παραλιακού δρόμου Σκάλας - Μεγαλοχωρίου.

ΑΠΟΝΗΣΟΣ (Παραλία) ΑΓΚΙΣΤΡΙ
Βόρεια της λίμνης της Απονήσου, υπάρχουν ερημικές παραλίες της Μάγκιζας (στην άκρη της λίμνης) και της Μπαριάμας (10' με τα πόδια από το μονοπάτι που αρχίζει δίπλα στο νεκροταφείο του Αγίου Νικολάου) και νότια η Κιάφα.

ΙΘΑΚΗ (Νησί) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
ΔΕΞΙΑ
  Εδώ πιστεύεται ότι αποβιβάστηκε ο Οδυσσέας όταν έφτασε στην Ιθάκη. Είναι μια αμμουδερή παραλία και το κολύμπι στα καταγάλανα νερά της θα σας ενθουσιάσει.
ΑΕΤΟΣ
  Η παραλία του Αετού βρίσκεται στο μέσον περίπου του νησιού όπου είναι και το στενότερο σημείο του. Η παραλία είναι προστατευμένη από τους ανέμους, στο βάθος του ομώνυμου κόλπου.
ΠΙΣΩ ΑΕΤΟΣ
  Βρίσκεται διαμετρικά αντίθετα από τον Αετό, στην δυτική πλευρά του νησιού πρόκειται για μια ακόμα όμορφη παραλία του νησιού, κοντά στο Βαθύ και πολύ κοντά στα ερείπια της αρχαίας πόλης των Αλαλκομενών.
ΓΙΔΑΚΙ
  Από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, κοντά στο Βαθύ, προσελκύει πολλούς παραθεριστές που εδώ μπορούν να αισθανθούν τι σημαίνει ελληνικό καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα και ξεκούραση.
ΦΙΛΙΑΤΡΟ
  Απάνεμη παραλία μέσα στον ομώνυμο κόλπο. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Βαθύ και βλέπει τις ακτές της Στερεάς Ελλάδας.
ΑΦΑΛΕΣ
  Τα πεύκα φθάνουν σχεδόν μέσα στην θάλασσα και η εικόνα μένει αξέχαστη στον επισκέπτη.
  Η αμμουδερή παραλία σε συνδυασμό με το βαθύ μπλε των νερών χαλαρώνουν και ξεκουράζουν τους επισκέπτες.
ΚΟΥΡΒΟΥΛΙΑ
  Τα Κουρβούλια είναι μια μικρή, απόμερη παραλία στο βόρειο τμήμα του νησιού κοντά στις Φρίκες.
  Κι εδώ το πράσινο φθάνει δίπλα στην θάλασσα και μαγεύει τον επισκέπτη.
ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ
  Βρίσκεται στο βάθος του κόλπου του Σαρακήνικου. Στον αριστερό μυχό του κόλπου, υψώνεται το ακρωτήρι Σκοταριά.
  Τα καταγάλανα νερά της θάλασσας καλούν τον επισκέπτη να τον δροσίσουν και να τον χαλαρώσουν.
ΜΝΗΜΑΤΑ
  Η παραλία Μνήματα, στον κόλπο του Σκίνου, προσελκύει αρκετούς παραθεριστές κάθε καλοκαίρι εξαιτίας της κοντινής απόστασης από το Βαθύ και της θαυμάσιας καταγάλανης θάλασσας.
ΣΚΙΝΟΣ
  Ο Σκίνος είναι από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Ιθάκης. Βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο, μόλις 3 χλμ. από το Βαθύ, και η θέα προς το βόρειο τμήμα του νησιού είναι υπέροχη.
ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗΣ
  Η παραλία του Αη Γιάννη στην δυτική πλευρά του νησιού, στο δρόμο προς τον Σταυρό, συνδυάζει το γαλάζιο του πελάγου με το καταπράσινο του όρους των Καθαρών.
ΚΙΟΝΙ
  Η παραλία στο Κιόνι αποτελεί άλλον έναν πόλο έλξης των παραθεριστών στο βόρειο τμήμα του νησιού. Προστατευμένη από τους ανέμους προσκαλεί τον επισκέπτη να περάσει εδώ όλη του την ημέρα απολαμβάνοντας τα πεντακάθαρα νερά.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

ΚΑΒΑΛΑ (Νομός) ΕΛΛΑΔΑ
  Η Καβάλα διαθέτει ονομαστές, ωραιότατες και καθαρές παραλίες.
  Στην ανατολική πλευρά του Νομού η Αμμόγλωσσα της Κεραμωτής μοιάζει με εξωτικό τοπίο καθώς εισχωρεί στο Αιγαίο.
  Κοντά στην Καβάλα το Περιγιάλι στην ανατολική πλευρά της πόλης, η Καλαμίτσα, ο Μπάτης, η Τόσκα, το Παλιό στη δυτική πλευρά της.
  Στη συνέχεια οι Δυτικές Ακτές: Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμος, Κατασκηνώσεις, Ακτή Ελαιοχωρίου, Ακτή Μυρτοφύτου, Ακτή Φωλιάς, Σαρακήνα, Αλμύρα, Ακτή Κάρυανης, Ακτή Οφρυνίου κι άλλοι πολλοί γραφικοί όρμοι και παιχνιδίσματα της ακτής που συμπληρώνουν την ομορφιά του τόπου.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας.

Αγιος Θωμάς

ΚΑΡΑΒΑΔΟΣ (Χωριό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Η μαγευτική παραλία του Αγίου Θωμά, με τον απόκρημνο βράχο "Γερονίτσια", που σε εποχές- αλήστου μνήμης γεροντοκτονίας - πετούσαν γέρους για να μην αποτελούν εμπόδιο στην ζωή των νεότερων.

Θάλασσα και ακτές

ΚΕΡΚΥΡΑ (Νησί) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
  Η θάλασσα που περιβάλλει το νησί προσδίδει σ’ αυτό ένα μοναδικό χαρακτήρα. Του εξασφαλίζει ένα εύκρατο κλίμα και η θαλασσινή αύρα δροσίζει ακόμα και την πιο ζεστή μέρα. Η ασταμάτητη κινητικότητα της θάλασσας διαμόρφωσε τις ακτές όπου οι καταπράσινοι λόφοι μπλέκονται με τα γαλάζια νερά της.
  Η θάλασσα επίσης παρέχει δυνατότητες για ξεκούραση. Ασφαλές κολύμπι σε ακτές με χρυσαφιά άμμο ή λευκά βότσαλα και βουτιές σε κατακάθαρα νερά. Ιστιοπλοϊκά από αγκυροβόλια σε σύγχρονες Μαρίνες και γουίντσερφινγκ πάνω σε ασημένια κύματα.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Κέρκυρας.

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ (Νησί) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
ΜΥΡΤΟΣ
  Η ξεχωριστή παραλία του Μύρτου, κοντά στην Ασο, με το άγριο τοπίο της και τους μοναδικούς χρωματισμούς των νερών.
ΠΕΤΑΝΟΙ
  Θαυμάσια, ερημική παραλία στην Παλλική. Ένας μικρός δρόμος κατηφορίζει στην παραλία που θα ήταν παράλειψη να μην επισκεφθείτε.
ΜΕΓΑΣ ΛΑΚΚΟΣ - ΞΙ
  Δύο συνεχόμενες παραλίες μήκους 7 km βρίσκονται στο νότιο άκρο της Παλλικής. Δέχονται το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών κατ’ έτος από όλες τις παραλίες της Παλλικής. Το καλοκαίρι του 1997 λόγω των καθαρών νερών τους βραβεύτηκαν με τη "γαλάζια σημαία".
ΠΟΡΤΟ ΑΘΕΡΑ
  Παραλία σε όμορφο φυσικό τοπίο στο βόρειο άκρο της Παλλικής με βαθυγάλαζα νερά και ωραίες ψαροταβέρνες.
ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ
  Μια από τις γνωστότερες και πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού δίπλα στον Πλατύ Γιαλό με καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά.
ΠΛΑΤΥΣ ΓΙΑΛΟΣ
  Μεγάλη οργανωμένη παραλία λίγα χιλιόμετρα έξω από το Αργοστόλι. Σύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται γύρω από την παραλία προσφέρουν στους επισκέπτες όλες τις ανέσεις.
ΑΒΥΘΟΣ
  Παραλία στην περιοχή της Λειβαθούς με θαυμάσια καταγάλανα νερά και υπέροχη αμμουδιά.
ΛΟΥΡΔΑΣ
  Η παραλία του Λουρδά βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του δίπλα στους θαυμάσιους λαχανόκηπους που ακόμα καλλιεργούνται με παραδοσιακές μεθόδους.
ΚΑΤΕΛΕΙΟΣ
  Η παραλία του Κατελειού, κοντά στη Σκάλα, εκτός από τα θαυμάσια νερά προσφέρει και μαγευτική θέα προς τη Ζάκυνθο και την απλωσιά του Ιονίου.
ΣΚΑΛΑ
  Η παραλία της Σκάλας βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού. Το κολύμπι στα καταγάλανα νερά της σε συνδυασμό με την τεράστια αμμουδιά και τα πεύκα αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία για τους επισκέπτες.
ΠΟΡΟΣ
  Ο Πόρος, από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού θα μαγέψει τον επισκέπτη με την κρυστάλλινη καθαρότητα και διαύγεια της θάλασσας.
ΑΝΤΙΣΑΜΟΣ
  Η παραλία της Αντισάμου, κοντά στη Σάμη, εκτός από ιδανικό μέρος για κολύμπι προσφέρεται και ως απάνεμο λιμάνι για μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

ΚΥΘΗΡΑ (Νησί) ΕΛΛΑΔΑ
  Αλλοτε πορφυρές, άλλοτε λευκές και άλλοτε ξανθιές οι παραλίες των Κυθήρων μαγεύουν με τα γαλαζοπράσινα διαυγή νερά τους τον επισκέπτη. Παραλίες κοσμοπολίτικες που έχουν τιμηθεί με το διεθνές βραβείο “χρυσός αστερίας”, αλλά και παραλίες απόκρυφες που χρειάζεται να τις “ανακαλύψεις”. Το Καψάλι, η Αγία Πελαγία, η Παλαιόπολη και η Πλατειά Αμμος είναι οι αξιοποιημένες παραλίες του νησιού. Ο Χαλκός, η Φυρή Αμμος, το Μελιδόνι, ο Αγιος Νικόλας, η Λυκοδήμου και το “μαγικό Καλάδι” εκπλήσσουν με την ομορφιά και τη γαλήνη τους.
  Τέλος, γι’ αυτούς που θέλουν να ανακαλύψουν τα “άλλα” Κύθηρα ας αναζητήσουν το δρομάκι που οδηγεί στον Κουφό Γιαλό, στο Καλάμι, στη Δίπορο, στο Στενό Αυλάκι. Στα βράχια τους, τα γεμάτα σπηλιές που ο χρόνος και η θάλασσα σμίλεψαν, κατοικούν αιγαιόγλαροι, φώκιες, θαλάσσιες χελώνες, εκπρόσωποι μιας ιδιαίτερα πλούσιας θαλάσσιας πανίδας που υπάρχει στο νησί.
Το κείμενο παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Κυθήρων.

ΛΑΓΚΑΔΑΚΙΑ (Παραλία) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Γραφική παραλία δίπλα από το φάρο του ακρωτηρίου Γερο-Γόμπος.

Κορομπίλι

ΛΙΒΑΔΟΣΤΡΑ (Οικισμός) ΘΗΒΕΣ
Στην παραλία βρίσκεται και η ιαματική πηγή Βλύχα.

Καθαρές και ασφαλείς παραλίες

ΛΟΥΤΡΑΚΙ (Πόλη) ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  Η πεντακάθαρη θάλασσα και οι πανέμορφες παραλίες του Λουτρακίου, βραβεύονται συνέχεια από το 1987 με τη “Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης” για την περιβαλλοντική διαχείριση, προς όφελος του τουρισμού και του περιβάλλοντος, αφού τηρούνται απόλυτα τα κριτήρια για:
•Tην ποιότητα των νερών κολύμβησης
•Την περιβαλλοντική πληροφόρηση και εκπαίδευση.
•Τη διαχείριση του περιβάλλοντος. Την οργάνωση της ακτής και
•Τις προσφερόμενες υπηρεσίες
•Την ασφάλεια (ναυαγοσώστες, πρώτες βοήθειες)
•Τις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις.
  Ο Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας στα πλαίσια του κοινωνικού του έργου, με απόλυτο σεβασμό και αγάπη για την ανθρώπινη ζωή, οργανώνει ανελλιπώς από το 1996 στην παραλία Λουτρακίου και από το 2000 στην παραλία της Ισθμίας, ναυαγοσωστική μονάδα σύγχρονα εξοπλισμένη για την προστασία των λουομένων. Για την καλύτερη κάλυψη και ασφάλεια των λουομένων έχουν τοποθετηθεί 4 πυλώνες- παρατηρητήρια, 3 στην παραλία του Λουτρακίου και ένας στην παραλία της Ισθμίας, επανδρωμένοι με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, έτοιμο να προσφέρει υπηρεσίες διάσωσης και πρώτων βοηθειών αν χρειαστεί στους λουόμενους.
(Κείμενο: Βάνα Νικολοπούλου, Αντώνης Κουκουλάς)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής Ανάπτυξης Λουτρακίου Περαχώρας.

Παραλία Μνημόρια

ΜΝΗΜΟΡΙΑ (Οικισμός) ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Μουρτιάς(Μικρός και Μεγάλος)

ΜΟΥΡΤΙΑ (Οικισμός) ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ
Βρίσκονται νότια, κοντά στο Πατητήρι, έχει λεπτό βότσαλο, καθαρά νερά και υπέροχα ταβερνάκια.

ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ (Νησί) ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
  Σ’ όλο το μήκος της νότιας ακτής του νησιού από τον όρμο του Χατζαλή στα δυτικά μέχρι την ανατολική Αλυκή, οι παραλίες των Οινουσσών είναι μαγευτικές και καθαρές. Μικρές δαντελωτές αμμουδιές εναλλάσσονται με βράχια, που το κύμα έχει σκάψει. Σε γενικές γραμμές οι παραλίες παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά των αιγαιοπελαγίτικων ακτών.
  Ξεκινώντας από τον οικισμό στο δρόμο προς το Μοναστήρι, ο επισκέπτης θαυμάζει αρχικά από ψηλά το Στάδιο. Συνεχίζει προχωρώντας προς τα δυτικά και συναντά τον παραθεριστικό οικισμό του Κάστρου. Ο πρώτος όρμος είναι το πρώτο Μπιλάλι και στη συνέχεια το μεγάλο Μπιλάλι. Φανταστικά μισοφέγγαρα άμμου προσελκύουν τους περισσότερους Αιγνουσιώτες. Παραλίες κατάλληλες για παιδιά, για θαλάσσια σπορ, για ατέλειωτες ώρες μπάνιου και ηλιοθεραπείας. Εδώ συγκεντρώνονται και αγκυροβολούν στα ανοιχτά πολλές θαλαμηγοί ντόπιων και Χίων εφοπλιστών, που απολαμβάνουν κάθε χρόνο τη θάλασσα του νησιού τους.
  Συνεχίζοντας αν παρεκκλίνει κανείς προς τον Αγ. Σώζοντα συναντάει την καθαρή και ήρεμη παραλία Φασόλι, ανάμεσα σε σκίνους και συκιές. Στους γύρω λόφους τα παλιά σπίτια και οι εγκαταλελειμμένες “σκάλες” των αμπελιών μαρτυρούν ότι η περιοχή είχε πολλούς αμπελώνες.
  Ακολουθεί από τη νοτιοδυτική πλευρά η μεγάλη αμμώδης παραλία τ’ Απηγάνου, η οποία διαθέτει και μικρή μαρίνα για σκάφη. Ομορφη, άνετη παραλία συγκεντρώνει πάρα πολλούς λουόμενους, όταν φυσάει νοτιάς. Επόμενη είναι η Φώκια προς τα δυτικά και στη συνέχεια το Χατζαλή με αμμουδιές και οι δύο, αλλά συνήθως με βόρειο δυνατό άνεμο, που κατεβαίνει απ’ το μπουγάζι (στενό) μεταξύ Χίου και Οινουσσών. Τελευταία προς τα δυτικά, η παραλία του Τσελεπή, βρίσκεται ακριβώς κάτω από την Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού. Σ’ αυτήν δεν επιτρέπεται η κολύμβηση και για τον πρόσθετο λόγο ότι στο σημείο αυτό ποντίζεται το υποβρύχιο καλώδιο της ηλεκτροδότησης του νησιού από τη Χίο.
  Στα βόρεια του νησιού οι παραλίες Χόχλακας και Κατσίκα είναι δυσκολοδιάβατες από τον περιφερειακό δρόμο. Είναι παρθένες παραλίες, που όμως δέχονται ισχυρούς βόρειους ανέμους και για το λόγο αυτό δεν τις επισκέπτονται πολλοί. Η υπόλοιπη βόρεια ακτογραμμή είναι βραχώδης εκτός μικρών ορμίσκων. Ο ψαροτουφεκάς μπορεί να απολαύσει το χόμπι του με τις πολλές εναλλαγές στο βραχώδη βυθό.
  Επιστρέφουμε στο χωριό για να γνωρίσουμε και τις ανατολικές ακτές. Αμέσως μετά τον οικισμό συναντάει ο επισκέπτης την παραλία του Αγ. Γιάννη. Στην παραλία αυτή συγκεντρώνονται πολλοί κάτοικοι της βόρειας και ανατολικής πλευράς του οικισμού (Ακρόπολη). Ακολουθεί σε μια απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων ο όρμος του Φουρκερού. Μεγάλος όρμος, που μπαίνει μέσα στη στεριά, με βαθιά νερά. Στο μακρινό παρελθόν εδώ έρχονταν και αγκυροβολούσαν πολλά πλοία και παλαιότερα ιστιοφόρα.
  Ακολουθούν στα ανατολικά οι παραλίες του Ασπαλαθρόκαμπου, του Μάρμαρου και της Αλυκής. Γραφικές και ήσυχες παραλίες, με άμμο και καταγάλανα νερά, περιμένουν τους επισκέπτες να τις εξερευνήσουν. Οι περισσότερες προσφέρονται για υποβρύχιο ψάρεμα, για θαλάσσια σπορ και για όσους επιθυμούν ανενόχλητοι ν’ απολαύσουν όλη την ημέρα τους στη θάλασσα.
  Οσοι επιθυμούν να κάνουν ένα γρήγορο μπάνιο ή την τελευταία βουτιά πριν την αναχώρηση για τη Χίο, μέσα στον οικισμό μπορούν να πάνε στην άκρη του Ζέπαγα και να κολυμπήσουν μέχρι τα απέναντι νησάκια ή να προτιμήσουν το Κάθισμα, πίσω από την προβλήτα του “Οινούσσαι ΙΙ”. Στον ανοικτό και βαθύ κόλπο του Τούρκου πολλά νέα παιδιά απολαμβάνουν το τζετ σκι και τις κόντρες με τα ταχύπλοα κρις-κραφτ.
(Κείμενο: Γ. Δανιήλ)
Το κείμενο παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Οινουσσών (2003).


ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ (Κόλπος) ΜΑΓΝΗΣΙΑ
  Ήρεμη θάλασσα, η θάλασσα του Παγασητικού κόλπου, προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές.
  Η Αγριά, το Μαλάκι, η Κάτω Γατζέα, τα Καλά Νερά, η Κορώπη, η Αφησσος, το Λεφόκαστρο, ο Κάλαμος, το Χόρτο, η Μηλίνα, και δυτικά η Νέα Αγχίαλος, η Μιτζέλα, οι Νιες, το Αχίλλειο, είναι χρυσές ακρογιαλιές που διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
  Στις ακρογιαλιές του Παγασητικού οι γραφικές ψαροταβέρνες αποτελούν πόλο έλξης για τους λάτρεις του καλού φαγητού.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο των Ε.Ο.Τ. - Νομαρχίας Μαγνησίας - Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μαγνησίας (Ν.Ε.Τ.Π.).

ΠΕΡΟΥΛΑΔΕΣ (Χωριό) ΚΕΡΚΥΡΑ
  Η παραλία των Περουλάδων είναι μαγευτική. Μπροστά βλέπεις την πλατιά θάλασσα και στο βάθος τα διαπόντια νησιά, από τα πιο ονειρεμένα της πατρίδας μας. Το ηλιοβασίλεμα σε αφήνει άναυδο και μια σεληνόφωτη Περουλαδίτικη βραδιά νοιώθεις να κυριεύεσαι από ευτυχία.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Εσπερίων (1999-2000).

Οι παραλίες του Αιγαίου

ΠΗΛΙΟΝ (Βουνό) ΜΑΓΝΗΣΙΑ
  Η βλάστηση του Πηλίου αγγίζει τα κύματα του Αιγαίου Πελάγους και στεφανώνει υπέροχες παραλίες, που προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για θαλάσσια σπορ και για νυχτερινή ζωή που δεν επιτρέπει την πλήξη. Ανάμεσά τους το Χορευτό, οι Αγιοι Σαράντα, το Πουρί, ο Αη Γιάννης, το Παπά Νερό, η Φακίστρα, ο Μυλοπόταμος, η Λαμπινού, τα Ποτιστικά, η Πάλτση, ο Κατηγιώργης, ο Πλατανιάς.
  Τα γαλάζια νερά και η σκουροπράσινη βλάστηση αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για απολαυστικές διακοπές.
(Κείμενο: Ανδρέας Τρέσκας)
Το κείμενο παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο των: Ε.Ο.Τ- Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας- Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μαγνησίας.

ΣΗΤΕΙΑ (Επαρχία) ΛΑΣΙΘΙ
  Η επαρχία Σητείας διαθέτει πλήθος από εκπληκτικής ομορφιάς παραλίες με καθαρά νερά, αμμουδιές και πύρινο ήλιο, άλλες ερημικές, που προσφέρονται για ιδανικές, μοναχικές και ήρεμες στιγμές κι άλλες πολυσύχναστες για όσους αγαπούν την κοσμικότητα.
  Υπάρχουν όμως και οι παραλίες εκείνες που συνδυάζουν την ηρεμία με την ύπαρξη μικρών γραφικών ψαροταβέρνων, όπου μετά από ένα ευχάριστο μπάνιο, μπορείτε να απολαύσετε την νωχελική χαρά του δειλινού με θαλασσινούς μεζέδες και ποτό ή πίνοντας τον βαρύ γλυκό ελληνικό σας καφέ.
  ΜΟΧΛΟΣ: Γραφικό ψαροχώρι με δυνατότητα μπάνιου και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.
  ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ: Μεγάλη οργανωμένη παραλία με άμμο κοντά στην πόλη. Θαλάσσια σπορ (Jet ski - Surfing - Θαλάσσιο Ski).
  ΙΤΑΝΟΣ: Αμμώδης ήσυχη παραλία με ερείπια σημαντικού αρχαιολογικού χώρου 1 χλμ. από το Βάι.
  ΒΑΪ: Περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Μοναδικό φοινικόδασος (phoenix Theofrasti) στην Ευρώπη. Οργανωμένη παραλία με δυνατότητα θαλάσσιων σπορ (Jet ski - Surfing - Θαλάσσιο Ski).
  ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ: Μεγάλη αμμώδης παραλία ιδανική περιοχή για Surfing.
  ΧΙΟΝΑ: Αμμώδης παραλία 2 χλμ. από το Παλαίκαστρο. Ψαροταβέρνες με σπεσιαλιτέ την κακαβιά.
  Κ. ΖΑΚΡΟΣ: Γραφική παραλία δίπλα στο Μινωικό ανάκτορο της Ζάκρου ψαροταβέρνες.
  ΞΕΡΟΚΑΜΠΟΣ: Ερημικές παραλίες εξαιρετικής ομορφιάς. Μικρός οικισμός με ενοικιαζόμενα δωμάτια.
  Μ. ΓΥΑΛΟΣ: Οργανωμένη αμμώδης παραλία στον τουριστικό οικισμό. Θαλάσσια σπορ.
  ΓΟΥΔΟΥΡΑΣ: Ερημική αμμώδης παραλία.
  ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ ΚΑΙ Μ. ΚΟΛΥΜΠΟΣ: Μικρές γραφικές ερημικές παραλίες με αμμουδιά.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας.

ΧΑΝΙΑ (Νομός) ΚΡΗΤΗ
  Δυτικά της παλιάς πόλης των Χανίων λειτουργούν οργανωμένες πλαζ με κάμπινγκ, μπαρ, ταβέρνες αλλά και θαλάσσια σπορ. Από τους Αγίους Αποστόλους - που είναι μία από τις δημόσιες παραλίες της πόλης και που φτάνει αστικό λεωφορείο - και μέχρι το Κολυμπάρι εκτείνονται τα μεγαλύτερα τουριστικά κέντρα του νομού, Πλατανιάς, Σταλός, Αγία Μαρίνα, Μάλεμε. Δυτικότερα απλώνεται ο γαλάζιος κόλπος του Καστελιού, το δυτικότερο λιμάνι της Κρήτης που συνδέεται με Πελοπόννησο και Κύθηρα.
  Τα όμορφα καταπράσινα χωριά που βρίσκονται ανατολικά των Χανίων με καθαρή άμμο και διάφανα νερά έχουν εξελιχθεί σε μοντέρνα θέρετρα που προσελκύουν αρκετό τουρισμό, Καλύβες, Αλμυρίδα, Πλάκα, Γεωργιούπολη.
  Οι δυτικές παραλίες Φαλάσαρνα, Σφυνάρι, Ελαφονήσι είναι περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους και απευθύνονται στο φυσιολατρικό τουρισμό καθώς και ολόκληρη η Νότια πλευρά του Νομού όπου στα μπλε νερά του Λιβυκού πελάγους καθρεφτίζεται η οροσειρά των Λευκών Ορέων. Μεγάλα και μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια καθώς και άγρια κάμπινγκ σε παρθένες παραλίες (Γλυκά Νερά, Ορθή Αμμος) είναι στην διάθεση των επισκεπτών ενώ η επικοινωνία ανάμεσα στα χωριά Σφακιά, Λουτρό, Αγία Ρούμελη, Σούγια, Παλαιοχώρα και νήσος Γαύδος γίνεται με καραβάκια. Η περιοχή του Φραγκοκάστελλου, νοτιοδυτικά, με τα χωριά στη σειρά πάνω στις ρίζες των βουνών, το φαράγγι του Καλλικράτη, τον κάμπο με την τεράστια ηλιοφάνεια, το Βενετσιάνικο Κάστρο (1371) και τον μύθο των μαγικών σκιών (δροσουλίτες) διαθέτει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου.
(κείμενο: Ρούλα Καστρινάκη)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Χανίων.

Μηλιά

ΧΡΥΣΗ ΜΗΛΙΑ (Οικισμός) ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ
Παραλία με γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά, ιδανική για τους εραστές του βυθού.

Links

Αξιόλογες παραλίες

Παραλία Σκάλας Αβδήρων

ΑΒΔΗΡΑ (Λιμάνι) ΞΑΝΘΗ
Βρίσκεται δυτικά του λιμανιού των Αβδήρων και ξεχωρίζει για την μεγάλη έκταση της αμμουδιάς. Είναι επίσης το ιδανικό μέρος από όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα του καλοκαιριού

Παραλία Αμμούας

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (Χωριό) ΚΑΣΟΣ
3,5 χλμ ΝΔ.

Παραλία Αντιπέρατου

4,5 χλμ ΝΔ.

Παραλία Ασπρου Γιαλού

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Χωριό) ΙΘΑΚΗ
Οι οικισμοί Λεύκη και Αγιος Ιωάννης κλείνουν ανάμεσά τους την πανέμορφη παραλία του Ασπρου Γιαλού.

Στη δυτική πλευρά του νησιού, κοντά στο χωριό Αγιος Ιωάννης βρίσκεται η πανέμορφη πεντακάθαρη ακρογιαλιά και η αμμουδιά του Ασπρου Γιαλού. Εδώ συνδυάζεται το πράσινο χρώμα του όρους Νήριτον με το γαλάζιο του πελάγους. Οι παραθεριστές επιλέγουν αυτή την παραλία για να απολαύσουν την θάλασσα και ηρεμία.
Δρόμος 3 χλμ περίπου από τη Λεύκη οδηγεί στο χωριό Αγιος Ιωάννης και την παραλία Ασπρος Γιαλός.
Από τη Λεύκη μονοπάτια οδηγούν σε διάφορες μικρές αμμουδιές, όπως τα Μιλιτερά και το Κουτούπι.

Αγιος Παύλος

ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ (Οικισμός) ΛΑΜΠΗ
Σε απόσταση 58χιλ. νότια του Ρεθύμνου βρίσκεται η εκπληκτική αμμουδερή παραλία του Αγίου Παύλου. Για να φθάσει κανείς εκεί αρκεί να ακολουθήσει το δρόμο προς Αγία Γαλήνη και στο 46ο χιλ., στο ύψος του χωριού Κρύα Βρύση, να στρίψει δεξιά και να συνεχίσει προς τη θάλασσα. Το μπάνιο σε έναν από τους ερημικούς μυχούς που σχηματίζουν τα βράχια και οι αμμόλοφοι είναι μια μοναδική εμπειρία. Στο ομώνυμο χωριό υπάρχει ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες.

Παραλία Αγίου Σώστη

ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ (Παραλία) ΣΕΡΙΦΟΣ

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ (Νησί) ΒΟΡΕΙΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
  Η βορειοδυτική πλευρά του νησιού είναι απόκρημνη, ενώ στη νοτιοδυτική συναντάμε υπέροχες παραλίες.
  Το Βότση, η Στενή Βάλα, τα Καλαμάκια, η Χρυσή Μηλιά, ο Μικρός και Μεγάλος Μουρτιάς, η Βρυσίτσα, το Κοκκινόκαστρο, η Μαρπούντα, η Αγιος Δημήτριος, ο Τζόρτζη Γιαλός είναι μερικές μόνο από τις παραλίες της Αλοννήσου που δείχνουν το μεγαλείο του Αιγαίου.
  Το Πατητήρι, το λιμάνι του νησιού, και το Βότση, που σήμερα έχουν σχεδόν ενωθεί σε έναν οικισμό, συγκεντρώνουν τους περισσότερους κατοίκους.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο των Ε.Ο.Τ. - Νομαρχίας Μαγνησίας - Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μαγνησίας (Ν.Ε.Τ.Π.).

Παραλία Κερέντζα

ΑΛΩΝΑΚΙ (Παραλία) ΠΡΕΒΕΖΑ

ΒΑΓΙΑ (Οικισμός) ΣΕΡΙΦΟΣ
Μέσα στον όρμο του Κουταλά.

ΒΑΤΣΑ (Παραλία) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Αμμώδης παραλία με γραφικό ποταμάκι.

Παραλία & όρμος Μπουντάρι

ΔΡΥΟΣ (Χωριό) ΠΑΡΟΣ
Ησυχη παραλία όλο αμμουδιά.

Παραλία Ιστρου

ΙΣΤΡΟ (Οικισμός) ΛΑΣΙΘΙ
Ο σύγχρονος οικισμός Ιστρον, είναι ένα όμορφο τουριστικό θέρετρο, με όλες τις απαραίτητες τουριστικές υποδομές.

Παραλία Μπανάνα

ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ (Παραλία) ΣΚΙΑΘΟΣ

Παραλία Αγίας Ελένης

Λιεντού

ΛΕΙΨΟΙ (Νησί) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ
Δίπλα από το λιμάνι.

Παραλία Ελενας

Στην άκρη του λιμανιού, δίπλα στο φάρο.

ΛΕΥΚΑΘΙΑ (Παραλία) ΧΙΟΣ
Sandy beach between Limnos and Limnia. The most well known and crowed beach of northwestern Chios.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ (Οικισμός) ΚΑΤΟΥΝΑ
Θαυμάσια αμμουδιά στα ΝΑ του Αμβρακικού κόλπου.

Παραλία Μακρονησίου

ΜΑΚΡΟΝΗΣΙ (Νησάκι ερημικό) ΛΕΙΨΟΙ
Το καλοκαίρι οργανώνονται εκδρομές με σκάφος στην γαλάζια παραλία με ωραία φύση.

ΜΥΡΙΝΑ (Κωμόπολη) ΛΗΜΝΟΣ
Τούρκικος γυαλός, Ρωμέικος γυαλός, Ρηχά Νερά

Παραλία Νερατζιώνας

ΝΕΑΠΟΛΗ (Κωμόπολη) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Βόρεια της πόλης.

Παραλία Στρίντζι

ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ (Χωριό) ΑΓΙΑ
Μήκους 4 χλμ.

Παραλία Λούτσας

ΠΑΡΑΛΙΑ (Παραλία) ΛΟΥΤΣΑ

Πλακάκια

ΠΛΩΜΑΡΙ (Κωμόπολη) ΛΕΣΒΟΣ

Παραλία Κυανής Ακτής

ΠΡΕΒΕΖΑ (Πόλη) ΗΠΕΙΡΟΣ

ΣΙΜΟΣ (Παραλία) ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ
Simos, the most beautiful Mediterranean beach, is fascinating. As we enter the bay of Frango and approach cape Helena we see beyond us a captivating sight. It is the sea-enclosed beach of Simos. Here sandy hills, azur waters, and cedar trees are in absolute harmony. Gazing at the horizon with Simos before us, we are transformed to a different point of space and time. At Simos nature has composed a breathtaking picture.

This text is cited May 2003 from the Laconian Professionals URL below, which contains image.


Πευκούλια

ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΕΣ (Χωριό) ΛΕΥΚΑΔΑ

Παραλίες Φάρου, Φασολού & Γλυφό.

ΦΑΡΟΣ (Λιμενίσκος) ΣΙΦΝΟΣ

Παραλία Σαλαντή

ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ (Χωριό) ΜΕΘΩΝΗ
Η παραλία Σαλαντή, μήκους 3 χλμ. με σπυρωτή και ξανθή άμμο, πεντακάθαρη και ήρεμη κατά τους θερινούς μήνες, εκτείνεται μεταξύ των δύο βράχων της Αγίας Ανάληψης και του Μαυροβουνίου, όπου υπάρχουν προϊστορικοί οικισμοί. Ο συνδυασμός του μεγέθους της με τη συνθετικότητά της, την έχουν αναδείξει σε τοπίο άπειρου φυσικού κάλλους.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας


Παραλία Φραγκοκάστελλου

ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΛΟ (Κάστρο) ΣΦΑΚΙΑ
  Μπροστά από το κάστρο υπάρχει μια θαυμάσια παραλία με ζεστά και ρηχά νερά. Η ηλιόλουστη παραλία βαθαίνει αργά και σταδιακά προς τη θάλασσα και προσφέρεται για παιχνίδια. Μερικές φορές όμως στην περιοχή πνέουν άγριοι άνεμοι. Περίπου 600 μέτρα στ' αριστερά του κάστρου υπάρχει μια άλλη ευχάριστη παραλία που προστατεύεται από τους ανέμους εξαιτίας της απότομης, κατηφορικής κλίσης του εδάφους. Η περιοχή είναι γνωστή στους ντόπιους με το όνομα Ορθή Άμμος. Μπορείτε να φτάσετε στην παραλία (βρίσκεται κρυμμένη από το δρόμο), στρίβοντας δεξιά από τον πρώτο χωματόδρομο στην ανατολική έξοδο από το Φραγκοκάστελλο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Χρυσή Αμμουδιά

ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟΥΔΙΑ (Λιμάνι) ΘΑΣΟΣ
  Μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω από την Παναγία βρίσκεται μια από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού. Η Χρυσή Αμμουδιά, μια πραγματικά ατελείωτη χρυσή παραλία με λεπτή άμμο που αφήνει άφωνους όσους την επισκέπτονται για πρώτη φορά. Επίσης, είναι οργανωμένη για να εξυπηρετεί όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ και τις ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας.
  Ένα από τα ομορφότερα σημεία της Χρυσής Αμμουδιάς, από το οποίο μπορεί κανείς να θαυμάσει ολόκληρη την παραλία, είναι το Βίγλι. Πρόκειται για μια κατάφυτη τοποθεσία, λίγο ψηλότερα από το επίπεδο της παραλίας, που φιλοξενεί ένα γραφικό εστιατόριο.
(κείμενο: Νανά Ηλιάδου)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Γαλάζια Σημαία 2003

ΑΒΔΗΡΑ (Δήμος) ΞΑΝΘΗ
1. Παραλία Πόρτο Μόλο
2. Παραλία Αϊ Γιάννη
3. Παραλία Ασπρης Αμμου.

Πλάζ Δήμου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (Πόλη) ΕΒΡΟΣ

Κυανή Ακτή

Ορμος Λω

ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ (Κωμόπολη) ΧΙΟΣ
  Στην περιοχή του Βροντάδου, πέντε (5) χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης της Χίου, βρίσκεται η οργανωμένη παραλία του Όρμου του Λω. Πρόκειται για ιδιωτική πλαζ, με όλες τις ευκολίες που διαθέτουν οι ανάλογοι οργανωμένοι χώροι. Εχει γήπεδο του μπάσκετ, πισίνα για water -polo και κολύμβηση, αποδυτήρια για τους αθλητές, καθώς και μία πολύ δυναμική ομάδα ιστιοπλοϊας, βραβευμένη πολλές φορές σε αγώνες ανά την Ελλάδα. Aλλωστε, η εμπειρία και η σωστή κατάρτιση του εκπαιδευτικού προσωπικού του ομίλου, δίνουν τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε θέλει, να μάθει ιστιοπλοϊα και να διασκεδάζει παίζοντας με την θάλασσα.
  Η παραλία από την άλλη πλευρά του όρμου, αποτελείται από ψιλό βότσαλο, ενώ μέσα στην θάλασσα υπάρχει άμμος. Ο Όρμος του Λω είναι ιδανική τοποθεσία για οικογένειες όπου όλα τα μέλη μπορούν ήσυχα και χωρίς φόβο να απολαύσουν την θάλασσα, αφού ο βυθός δεν είναι ιδιαίτερα βαθύς.
  Τέλος, στο βόρειο τμήμα του Όρμου υπάρχει μεγάλο εστιατόριο για μεσημεριανό και δείπνο, καθώς και για οποιαδήποτε άλλο εορταστικό γεγονός.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χίου


Γαλάζιες Σημαίες 2001

Παραλία Αγίας Μαρίνας

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ

Παραλία Αγίας Παρασκευής

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Λιμάνι) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ (Κωμόπολη) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1. Παραλία Αγίας Τριάδας - Camping
2. Παραλία Αγίας Τριάδας - Θερμαϊκός.

Παραλία Αγιόκαμπου

ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ (Λιμάνι) ΛΑΡΙΣΑ

Παραλία Αγίου Γεωργίου

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Οικισμός) ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ (Παραλία) ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
1. Παραλία Αγίου Γεωργίου
2. Παραλία Αγίου Γεωργίου 2.

Παραλία Αγίου Ισίδωρου

ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ (Οικισμός) ΒΟΙΩΤΙΑ

Παραλία Αγίου Ισίδωρου

ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ (Οικισμός) ΠΛΩΜΑΡΙ

Παραλία Αγίου Ιωάννη

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝ (Οικισμός) ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραλία Αγίου Ιωάννη

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΗΛΙΟΥ (Λιμάνι) ΖΑΓΟΡΑ-ΜΟΥΡΕΣΙ
  Η κοσμοπολίτικη παραλία της περιοχής και από τις ομορφότερες αφού στον οικισμό του Αγίου Ιωάννη, του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίου Δημητρίου, περνάει τις διακοπές του το μεγαλύτερο μέρος του τουρισμού της περιοχής . Με εύκολη και άμεση πρόσβαση, ακτή βραβευμένη με την Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης, διακρίνεται κάθε χρόνο για την οργάνωση και τις παροχές που παρέχει στον επισκέπτη, ο οποίος μπορεί να την επισκεφθεί ακόμη και με το Ιπτάμενο Δελφίνι από το Βόλο, τη Σκιάθο ή από τη Θεσσαλονίκη. Στον Αγιο Ιωάννη λειτουργεί εδώ και χρόνια Ναυαγοσωστικός Σταθμός που παρέχει συμβουλευτικό, προληπτικό αλλά και κατασταλτικό έργο , καθιστώντας έτσι ασφαλή την παραλία για τους λουόμενους.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2002 από παλαιά ιστοσελίδα του Δήμου Μουρεσίου


Παραλία Αγίου Ματθαίου

ΑΓΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ (Κωμόπολη) ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραλίες Δήμου Αγίου Νικολάου

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Δήμος) ΛΑΣΙΘΙ
1. Παραλία Μιραμπέλλου (Γαλάζια Σημαία 2002)
2. Παραλία Κιτροπλατείας (Γαλάζια Σημαία 2002)
3. Δημοτική Ακτή Χαβανιά 2 (Γαλάζια Σημαία 2002)
4. Παραλία Αμμου (Marina) (Γαλάζια Σημαία 2002)
5. Παραλία Γαργαδώρου.

Παραλίες Δήμου Αγίου Νικολάου

1. Παραλία Καλού Χωριού (Γαλάζια Σημαία 2002)
2. Παραλία Βουλίσματος
3. Παραλία Αγίου Παντελεήμωνα.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Πόλη) ΛΑΣΙΘΙ
1. Παραλία Αγίου Νικολάου 1
2. Παραλία Αγίου Νικολάου 2
3. Παραλία Αγίου Νικολάου 3.

Παραλία Αγίου Σπυρίδωνα

ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ (Παραλία) ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραλία Αγίου Στεφάνου

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (Λιμάνι) ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραλία Αγκαθωπών

ΑΓΚΑΘΩΠΕΣ (Παραλία) ΣΥΡΟΣ

Παραλία Προσκοπείου

ΑΙΔΗΨΟΣ (Δήμος) ΙΣΤΙΑΙΑ

Παραλία Αγίου Ονουφρίου

ΑΚΡΩΤΗΡΙ (Δήμος) ΧΑΝΙΑ

Ακτή Ελιάς

ΑΚΤΗ ΕΛΙΑ (Οικισμός) ΣΙΘΩΝΙΑ

Παραλία Αλίμου

ΑΛΙΜΟΣ (Προάστιο της Αθήνας) ΑΤΤΙΚΗ

Παραλία Αλμυρού

ΑΛΜΥΡΟΣ (Οικισμός) ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραλία Σχινού Τριπολίας

ΑΛΥΖΙΑ (Δήμος) ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Παραλία Αλυκών

ΑΛΥΚΕΣ (Οικισμός) ΒΟΛΟΣ

Παραλία Αμαλιάπολης

ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗ (Λιμάνι) ΑΛΜΥΡΟΣ

ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ (Παραλία) ΗΡΑΚΛΕΙΟ
1. Παραλία Αμμουδάρας 1
2. Παραλία Αμμουδάρας 4.

Παραλία Αμμουδάρας

ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ (Χωριό) ΛΑΣΙΘΙ
Μόλις 2 χλμ. έξω από τον Αγιο Νικόλαο, στο δρόμο για το Καλό Χωριό, μικρή παραλία ιδανική για μπάνιο και ηλιοθεραπεία στην αμμουδιά

Παραλία Αμμούδες Φαληρακίου

ΑΜΜΟΥΔΕΣ (Παραλία) ΡΟΔΟΣ

Παραλία Αμμουδιού

ΑΜΜΟΥΔΙ (Παραλία) ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
A small, enjoyable sandy beach, ideal for quiet, unforgettable swimming and water sports (surfing, water-skiing,diving,e.t.c.).

Μαύρο Λιθάρι - Παραλία Εδεν

ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ (Κοινότητα) ΑΤΤΙΚΗ

Παραλία Ανάληψης

ΑΝΑΛΗΨΗ (Χωριό) ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Παραλία Ανάληψης

ΑΝΑΛΗΨΗ (Οικισμός) ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ